Recensie een schitterend gebrek

Een schitterend gebrek is een roman van Arthur Japin. Het boek is uitgebracht in 2003 en de thema van het boek is liefde. Het verhaal gaat over de beroemde Casanova en zijn eerste geliefde Lucia. Op een trouwfeest in Venetië ontmoeten zij elkaar en worden verliefd. Als Casanova weg moet belooft hij binnen een half jaar terug te zijn om met haar te trouwen en zij beloven elkaar eeuwige trouw. In tussen krijgt Lucia les van een privé leraar. Nadat hij overleed aan de pokken komt Lucia er achter dat zij ook besmet is met de ziekte. Hierna vlucht Lucia omdat ze niet de lelijke echtgenoot van Casanova wilt zijn, bovendien zou de society rond Venetië haar met littekens moeilijk accepteren. Casanova hoort niets meer van haar en Lucia komt in de prostitué terecht. Het verhaal wordt verteld vanuit de ogen van Lucia tussen het heden en verleden. Ik vond het een erg ontroerend boek, er wordt ontzettend veel beschreven en het is allemaal heel realistisch. Ook dit boek van Arthur Japin is een historisch roman en ook wel biografisch want Lucia’s leven wordt uitgebreid beschreven.

2 reacties op “Recensie een schitterend gebrek

  1. Je geeft goed alle details weer en de verhaallijn leg je ook goed uit.
    Het is wel een beetje kort, misschien kan het wat uitgebreider.
    Het lijkt me wel een leuk boek om te lezen.

  2. Goede recensie! De lezer van jou recensie begrijpt waar het verhaal over gaat en wat jou mening over dit verhaal is. De recensie is alleen iets te kort.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>