deel 2

in dit deel van het boek krijgt wies een lichamelijk onderzoek, dat stuk vind ik best wel vies.

vragen heb ik iet echt bij dit deel maar wel 1 vraag

1. Waarom staan sommige stukken tekst met een ander lettertype geschreven?

Gelezen t/m pagina 32

Isis fietst samen met haar vriendin Simone terug naar huis van tennis. Als ze de rand van een bos rijdt, ziet ze langs de weg een gele scooter staan. Opeens hoort ze gegil vanuit de bosjes. Het is een meisje die om hulp roept. Het meisje word door een jongen (Spike) in elkaar geslagen. Isis rijd door en roept klootzak naar de jongen. Spike komt achter haar aan en zegt dat ze haar mond moet houden en als ze iets zegt, haar hetzelfde zou gebeuren als het meisje. Wies heeft overal pijn. Ze probeert uit de bosjes naar de weg te komen, want daar zien mensen haar. er stopt een auto. De man uit de auto brengt Wies naar huis. Thuis word de dokter en de politie gebeld. ze verteld het verhaal aan de politie en haar ouders. De vader van Wies is woedend over wat die jongen haar dochter heeft aangedaan. Als Isis thuis komt is haar moeder niet thuis, als haar moeder thuis komt vertelt ze alles aan haar moeder, die belt de politie en ze vertelt ook aan de politie wat er gebeurd is en beschrijft de jongen. Maar herkent ze hem nou van?

1. Waar herkent Isis Spike van?

2. Hoe gaat het verder met Wies?

3. Wat gaat de vader van Wies met  Spike doen?

De gele scooter

Citaat

 


 

 

Ik zie een deel van een gezicht van een jongen en aan het oog en de wenkbrauwen te zien, is hij boos. Ik zie ook een gele scooter.

1.Waarom kijkt de jongen boos?

2. Wat heeft de scooter met de jongen te maken?

3. waarom staan er bosjes op de achtergrond?

Spike is een jongen met een gele scooter. Hij is boos op iemand die de koplamp van zijn scooter heeft gesloopt maar ook op het meisje dat opeens voor hem ging fietsen. hij begon te schelden tegen het meisje. Het meisje, dat Wies heet, begint terug te schelden maar dan trekt Spike een mes. Als Isis naar huis fietst ziet ze een gele scooter staan en in de bosjes daarnaast klinkt gegil. Ze weet meteen dat er iets mis is.

1. Wat gebeurt er met Wies in de bosjes?

2. Wie heeft de koplamp van Spike zijn scooter gesloopt?

3. Wat doet Isis als ze het gegil hoort?