Recensie: De Tweeling

Informatie
Titel: De Tweeling
Auteur: Tessa de Loo
Eerste druk: 1993
Genre: Oorlogsroman
Bladzijdes: 435

Samenvatting

Twee zussen ontmoeten elkaar toevallig in een kuuroord. Ze groeiden apart op, Anna in Duitsland en Lotte in Nederland. Ze raken bevriend en vertellen elkaar over hun ervaringen. Anna was in de oorlog getrouwd met een nazi, terwijl Lotte een verzetsstrijder was. Ondanks deze verhoudingen raken de twee tot zekere mate bevriend. De relatie tussen de twee is echter nooit helemaal goed gekomen. Lotte is uiteindelijk Anne wel als zus gaan zien maar heeft dit haar nooit verteld. Anne overlijdt aan een hartaanval en Lotte heeft haar nooit kunnen vertellen dat ze haar ondanks de grote verschillen toch als een zus is gaan zien.

Mening

De Tweeling was een interessant boek die de verhoudingen tussen Duitse en Nederlandse bevolking toonde voor de oorlog, tijdens de oorlog en na de oorlog. De verschillende visies van de bevolkingen komen duidelijk naar voren. Het zet je aan het denken en daarom is De Tweeling van Tessa de Loo zeker een aanrader.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>