Recensie: De Grot

Informatie
Titel: De Grot
Auteur: Tim Krabbé
Eerste druk: 1997
Genre: Psychologische roman
Bladzijdes: 182

Samenvatting

Egon Wachter is een drugskoerier. Wachter moet in Ratanakiri een koffer gevuld met heroïne te overhandigen aan een onbekend persoon. Zodra deze overdracht nadert wordt hij steeds zenuwachtiger. Hij is zenuwachtig omdat een andere drugskoerier gesnapt en gedood is. Het verhaal gaat terug in de tijd waar Egon veertien jaar oud is. Hier begint zijn criminele carrière. Hij raakt bevriend met ene Axel. Axel is actief in de criminele wereld en krijgt macht over Egon. Op deze manier komt Egon zelf ook terecht in de criminele wereld. De relatie verwatert en Egon studeert geologie. Tijdens zijn studie komt hij Axel weer tegen en wederom komt hij terecht in de criminele wereld. Egon wordt drugskoerier voor Axel en moet bij een klant afleveren die op verdwenen is.

Mening

Het verhaal leest lekker weg en is vrij goed te volgen. In het boek wordt duidelijk wat voor een invloed foute vrienden op je hele leven kan hebben. Ik raad dit boek aan om te lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>