Pizza Maffia recensie

Algemene informatie
Boek: Pizza Maffia
Auteur: Khalid Boudou
Jaar: 2007
Uitgever: Moon
Bladzijde: 255
Plaats: Amsterdam

Korte samenvatting
Brahims vader heeft een pizzeria Novara, als zijn vader reuma krijgt helpt de oom van Brahim, Faris, de zaak word flink opgeknapt en de omzet is hoger. Als er opeens geld verdwijnt word de vader van Brahim boos, hij denkt dat oom Faris er achter zit en wil hem niet meer zien en Brahim word de eigenaar van de pizzeria. De zoon van oom Faris, Haas, haalt zijn vader over om een eigen pizzeria te beginnen, Melodia, bijde families doen er alles aan om de pizza oorlog te winnen uiteindelijk loopt het erg uit de hand, Brahim heeft geen tijd meer voor school, vrienden, zijn vriendin en sport hij doet er alles aan om te familie eer te behouden.

De bedoeling
De bedoeling van de schrijver is vooral vermaken, maar ik denk ook om te laten zien dat je familie echt nodig heb en als je ruzie/oorlog heb dat je ze diep in je hard toch erg mist en verlangt naar die gene.

Mijn Mening

Ik vond het een erg leuk boek, ik had de film ook al gezien maar dit boek lijkt er niet heel erg op, want dan denk je nu gaat dit gebeuren maar dan gebeurt er totaal iets anders zo is het niet voorspelbaar.

Het was een duidelijk boek het thema kwam vrijwel het hele boek aan de orde.

Het is spannend je wil blijven lezen omdat de gebeurtenissen grappig en origineel zijn. Het is makkelijk te lezen, er word geen moeilijke taal gebruikt.

Het einde is een beetje onduidelijk het lijkt over een hoofdstuk tussen uitgehaald is, je kunt dan zelf iets bedenken, maar je weet wel hoe de schrijver het uiteindelijk heeft afgeschreven.

Ik raad dit boek aan iedereen aan die van spanning houdt of aan mensen die van makkelijke boeken houden waar je snel door kan lezen en niet hoeft te denken wat een woord betekent.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>