4 VWO CKV

Mij is altijd verteld dat beelden meer zeggen dan woorden, daarom heb ik een video gemaakt met van foto van mij met de kunstdiscipline. Bij elke foto heb ik een kleine toelichting gegeven waar het was, dan is het wat duidelijker wat het met de discipline te maken heeft. De video link staat aan de onderkant van dit document. Er is geluid bij maar niet noodzakelijk, het geeft wel net dat extra.

 

Aan het begin van het vak CKV dacht ik dat ik er niet hee veel mee te maken heb gehad.  waar is dit niet, het zit in veel meer dan je denkt. Dingen zoals YouTube filmpjes , festivals en blogs vallen allemaal onder CKV, verbaast? Bij CKV denk je toch vaker aan andere dingen, zoals je ouders je op vakantie weer in een museum trekken, herkenbaar? Als tiener heb hier niet altijd zin maar naar de film gaan doe je maar al te graag en toch heeft dit te maken met CKV. Zelf heb ik toch wel veel ervaring met CKV. Sinds jongs af aan heb een museumjaarkaart, die wij als gezin aar al te graag gebruik van maakte. Ik ging met plezier mee, stiekem genoot ik er van ( ik ben hier ongeveer 8). Het leukste was een speurtocht te doen met mijn tweelingbroertje. Het was een vaak wedstrijd wie heeft het als eerste af, ik won vaak. Nu ik wat ouder ben ga ik steeds minder mee, minder tijd en minder interesse, als ik mee ga is dat voor mijn ouders.

 

Wat misschien ook wel herkenbaar is ‘’op kerken jacht’’. Geluk hebben mijn ouder hier niet heel veel last van, waar ze wel last van hebben is ‘’op mooie gebouwen jacht’’. Ongeveer hetzelfde maar dan iets uitgebreider. Soms echt VRESELIJK, maar om eerlijk te zijn vond ik het heerlijk om ‘’op mooie gebouwen jacht’’ te gaan. Tijdens de ‘’de jacht’’ vertelde mijn super leuke verhalen, soms te maken met het gebouw maar soms over iets heel random. We eindigde dan bij een mooi gebouw waar ik toch wel van genieten. Eén van die gebouwen was Schönbrunn, dat was prachtig wel een beetje druk. Die tuinen waren zo groot dat je de hele dag kon wandelen zonder je één seconde te vervelen. Een vreselijk moment is als je na een dag wandelen nog perse naar dat ene gebouw moet, alsof je je voeten niet al genoeg kapot hebt gelopen.

 

Film is altijd iets bijzonders in mijn leven geweest. Thuis hebben wij geen zenders, maar wel duizenden film. Je zal nu wel denken wat voor illegalen verzameling zullen ze daar hebben, maar nee niks gebrand gewoon een vader die film lief hebber is. Naar de bioscoop gingen wij niet regelmatig maar nu we wat ouder zijn gaan we vaker. Het leukste vind ik het om een emotionele film met mijn vader en moeder te kijken. Mijn moeder en ik zijn niet zo emotioneel aan gelegd maar mijn vader wel. Vaak komt dan voor dat mijn vader tranen in zijn ogen heeft en mijn moeder en ik er zo stil ‘’toe’’ lachen. Samen met mijn broer kijk ik veel anime en horror/triller. Rest van de familie houd hier niet zo van.

 

Aan het begin had ik het er al over festivals. Je houd er van of niet. I LOVE IT, naar veel ben ik niet geweest vee zijn 18+. De muziek die op festivals gedraaid verschild per festival, dit maakt muziek heel bijzonder. Muziek komt net als mensen in elke vorm voor. Nog iets moois aan muziek is het verbind mensen. Ik ben bijvoorbeeld naar jazz in duketown geweest daar kom je echt allemaal verschillende mensen tegen niet alleen maar mensen van boven de 40, iets wat ik verwachte. Ik denk dat ik hier niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat ik elke dag muziek luister. Helaas heb ik geen talent voor het zelf maken van muziek, hoe leuk ik het ook vind.

 

Lezen is iets wat je al heel vroeg leert en veel gebruikt. Ik zelf lees heel veel strips, deze gewoonte heb ik overgenomen van mijn vader die stripverzamelaar is. Niet dat ik geen gewone boeken lees, die hebben we thuis ook genoeg. Toch hebben strips me geïntrigeerd dan een boek zonder plaatjes. Dit kan koen van dat ik al sinds dat ik 3 ben ofzo wordt voor gelezen uit een strip of prentenboek. Misschien heb je het al gemerkt ik hou van schrijven, was je het niet opgevallen? Raar. Het schrijven dat ik leuk vind is met mijn mening er in, simpel weg een column of review. Dit hou niet weg dat ik het niet leuk vind om verhalen te schrijven.

 

Het laatste waar ik iets over wil vertellen is theater. Bij CKV en theater samen denk je snel aan klassiek ballet ofzo, ik ook. Toch ben ik er een beetje in gaan duiken wat er allemaal onder valt. Dit zijn dingen zoals toneel, musical, dans, cabaret, poppenkast en ga zo maar veder. Ik ben echt een musical freak. Ben naar een stuk of 8 geweest en vond het geweldig. Ik geniet er steeds weer van. het zelf doen ben ik niet voor weg gelegd, maar ik heb wel heel kort in het theaterclubje van school geweest tijdens twee daltonuren.

 

Video link:
https://youtu.be/jjk4KBj_ef0

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>