Erik of het klein insectenboek

Erik of het klein insectenboek (1941) – Godfried Bomans

Het boek begint met Erik, een jongetje, die in bed licht en eraan denkt hoe fijn het zou zijn om zonder verplichtingen in het schilderij met schapen, een herder en allerlei insecten te leven. Het schilderij begint te bewegen en Erik word zo klein dat hij in het schilderij kan, en zo begint Erik’s avontuur waarbij hij allerlei insecten die minstens even groot als hem zijn ontmoet.

Ik las dit boek eerst toen ik ongeveer 10 was, en toen was ik er eigenlijk al een beetje te oud voor. Toch vond ik het destijds een leuk verhaal, omdat het voor kinderen bestemd is leest het heel makkelijk weg. Pas toen ik het later herlas werd het thema van materialisme me duidelijk en dat zorgt ervoor dat dit boek niet alleen voor kinderen leuk is. Ik zou het aanraden aan iedereen die een leuk fantasieverhaaltje wilt lezen met een interessante onderliggende boodschap.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>