Indische Duinen

Indische Duinen (1994) – Adriaan van Dis

Indische Duinen gaat over hoe de hoofdpersoon, die niet genoemd word maar bijna zeker Adriaan van Dis zelf is, leert zijn familie te begrijpen en met ze om te gaan. De hoofdpersoon heeft drie Indische halfzusjes. Aanvankelijk wonen ze in Indonesië maar na de Indië-oorlog verhuizen ze naar Nederland. Een groot deel van het boek gaat over de overleden vader en hoe de hoofdpersoon die haat maar steeds meer over zijn verleden te weten komt.

Ik vond de hoofdpersoon van dit boek lastig te mogen waardoor ik niet veel zin had om verder te lezen. Behalve de hoofdpersoon is het wel een goed verhaal en ik vond het vooral interessant te horen over de ervaringen van zijn familie tijdens de oorlog. Ik zou dit boek aanraden aan mensen die van boeken over familie houden of geïnteresseerd zijn in ervaringen uit de Indische oorlog.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>