Oorlogswinter

Oorlogswinter (1972) – Jan Terlouw

Oorlogswinter gaat over Michiel, een 15-jarige jongen uit een dorp bij Zwolle. Het speelt zich af tijdens de hongerwinter van 1944-1945. Aanvankelijk vind Michiel de oorlog wel spannend en ziet het als een soort avontuur, maar gedurende het boek word hij steeds meer geconfronteerd met de harde werkelijkheid.

Dit boek las ik eerst toen ik nog op de basisschool zat. Destijds las ik vooral fantasieboeken en Oorlogswinter was echt even iets anders. Alles in het boek is zo mooi omschreven dat je je echt kunt voorstellen hoe Michiel de hongerwinter ervoer, zo heeft het boek een diepe indruk op mij achtergelaten. Toen ik het herlas was het even meeslepend als destijds, en ik zou dit boek aanraden aan iedereen die ook maar een beetje interesse heeft in de tweede wereldoorlog of gewoon een spannend boek wilt lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>