Up

Up (2015) – Myrthe van der Meer

Up is het vervolg op Paaz. In dit boek is Emma opnieuw opgenomen in de paaz nadat zij zelf dacht dat het goed met haarzelf ging. Ze was gewoon plannen aan het maken om een cocktail van een paar dozijn pillen in te nemen, daarna zouden al haar problemen opgelost zijn. Vroeg in het boek krijgt Emma de diagnose dat ze een bipolaire stoornis heeft.

Ik heb Up met meer plezier gelezen dan Paaz. Volgens mij had ik verkeerde verwachtingen van Paaz wat ervoor zorgde dat ik teleurgesteld was. Ik heb me meer laten meeslepen door Emma en hoe ze met alles omging. Soms herkende ik me in bepaalde dingen en dat was wel lastig. Volgens mij is dat ook de reden dat ik Paaz aanvankelijk niet leuk vond, er waren teveel dingen die Emma dacht en uitlegde die me eigenlijk wel raakten en dat vond ik eerst niet leuk dus probeerde ik het te negeren. Door het te omarmen in Up is mijn mening van de twee boeken samen veranderd. Depressie is voor iedereen die eraan leid anders maar toch zijn er ook altijd veel overeenkomsten die ik in beide boeken tussen Emma en mij vond. Het geheel is een interessant en soms redelijk triest verhaal waar veel mensen iets van zouden kunnen leren, voornamelijk begrip voor medemensen die lijden aan een (of meerdere) psychische stoornis.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>