boekenlijst

Mijn boekenlijst;

- Koorts van Saskia Noort
- Vals licht van Joost Zwagerman
- Gouden Ei van Tim Krabbe
- Het achterhuis van Anne Frank
- In mijn onschuld van Merel van Groningen
- Een hart van steen van Renate Dorrestein
- Het Schnitzelparadijs van Khalid Boudou
- Echte mannen eten geen kaas van Maria Mosterd

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Koorts, Saskia Noort

Titel; Koorts
Auteur; Saskia Noort

Het boek gaat over over 2 vrouwen, genaamd Dorien en Ellen. Het zijn echt twee tegenpolen van elkaar. Dorien is een redactrice en heeft een vriend waar ze graag een kindje mee wilt. Ellen is daarentegen single. Ze merkt al snel dat ze het leventje van Ellen veel leuker vind dan haar eigen leventje. Ze besluit haar relatie te beindigen en gaat samen met Ellen op vakantie naar Ibiza. Zodra ze in Ibiza zijn, gaan ze meteen zuipen en nemen drugs. Als Dorien de volgende ochtend wakker wordt kan ze Ellen nergens vinden. Ze besloot haar te gaan zoeken samen met een ‘vriend’, genaamd Nick. Als je wilt weten of ze Ellen kunnen vinden, moet je het boek echt gaan lezen!

Ik vond dit een erg goed boek! Het is op een leuke manier geschreven. Het boek is vanuit verschillende personages geschreven. Dit heeft er voor gezorgt dat ik helemaal in het verhaal zat, waardoor ik het ook erg snel uit had.
De onderwerpen die vooral aan bod komen zijn drank, drugs en moord. Hier gaat het grootste gedeelte over.
De opbouw en taalgebruik van het boek is goed, er staan niet echt moeilijke woorden in. Door de cursief gedrukte gedeeltes in het boek, is het niet echt verwarrend, het maakt juist onderscheid tussen de personen. Dat vind ik erg goed gedaan.
Het boek bevat zeker spanning. De spanning in het boek is goed opgebouwd, waardoor het verhaal juist boeiend bleef. Als een boek geen spanning heeft, leg ik vaak meteen het boek weg, maar dat was niet het geval.

Ik vind dit boek zeker een aanrader! Dit is de eerste keer dat ik een boek van Saskia Noort heb gelezen en ik ga nu zeker ook haar andere boeken lezen!

Geplaatst in Geen categorie | 2 Reacties

Vals licht, Joost Zwagerman

Titel; Vals licht
Auteur; Joost Zwagerman

Het gaat over een jongen, genaamd Simon. Hij liep regelmatig over de wallen en liet op een dag zijn ogen vallen op een meisje, genaamd Lizzie Rosenfeld. Simon besloot om bij haar naar binnen te gaan. Ze hadden een bepaalde klik en zien elkaar steeds vaker. Simon vroeg aan Lizzie waarom ze prostituee was. Lizzie zei dat ze haar studieschuld moest aflossen en dat dit de snelste manier was. Simon gelooft dit, maar achteraf blijkt alles één groot leugen te zijn..

Ik vond dit niet echt een leuk boek, de manier waarop het boek is geschreven sprak mij niet zo aan. Ik vond het een best verwarrend verhaal. Dit kwam ook door al die leugens die er vertelt werden. Dit maakte het verhaal een beetje onrealistisch/onduidelijk.
Het onderwerp van dit verhaal is prostitutie. Lizzie werkt namelijk op de Wallen.
Er waren niet echt gevoelens die bij mij naar boven kwamen tijdens het lezen. De manier waarop het geschreven was sprak mij gewoon niet echt aan, waardoor ik me ook niet echt zo goed kon inleven in het verhaal.
De opbouw van het boek vond ik ook niet zo goed, omdat je al halverwege het boek al  wist dat Lizzie wegging. Het was een beetje voorspelbaar. Dat vind ik jammer, want dat word je ook minder nieuwsgierig naar het einde.
Er was soms wel een beetje spanning aanwezig in het boek, met al die drugsdealers en schulden etc.
Het boek heet ‘Vals licht’, omdat je zeg maar in het verkeerde licht wordt gezet. Er worden best veel leugens vertelt in het boek, waardoor je op het verkeerde been wordt gezet. Niets is wat het lijkt.

Ik zal dit boek niet echt aanraden, omdat het mij niet echt aansprak. Ik heb wel andere mensen gesproken die dit boek helemaal geweldig vonden, dus meningen verschillen! Ik vond het ook weer niet zo’n heel verschrikkelijk boek, maar ik had er meer van verwacht.

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

Gouden Ei, Tim Krabbe

Titel; Gouden Ei
Schrijver; Tim Krabbe

Het boek gaat over een stel, genaamd Rex en Saskia. Ze besloten samen op vakantie te gaan. Toen ze eenmaal moesten tanken, was Saskia opeens spoorloos verdwenen. Rex raakte helemaal in paniek en kwam er achter dat hij er niks meer aan kon veranderen. Rex probeerde weer zijn leven op te pakken. Dit ging nog redelijk goed, totdat hij op een dag de naam Saskia op een auto zag staan. Rex besloot om Saskia opnieuw te gaan zoeken. Al snel kwam er een tip van een man, die zei dat hij wist waar Saskia was. Rex besloot met die man mee tegaan, maar keerde nooit meer terug..

Ik vond dit een heel interessant boek. Ik heb dit boek echt snel uitgelezen, omdat ik zo snel mogelijk wilde weten hoe het afliep.
Het onderwerp van dit boek is; verdwijning/ontvoering. Aangezien Saskia opeens weg was.
Ik was vooral geschokt, het verhaal heeft me echt geraakt. Het kan iedereen gewoon overkomen. Dit zorgde er wel voor dat ik wilde weten hoe het verhaal afliep.
Er worden duidelijk emoties getoont, dat maakt het verhaal nog echter. Zo beleef je het verhaal nog meer. Echt een pluspunt van dit boek.
De opbouw was wel een beetje verwarrend omdat het boek opeens een andere wending kreeg, maar het was nog wel volgbaar.
In het boek is zeker spanning aanwezig. Op veel momenten in het boek was er spanning, zoals bij de verdwijning bij de tankstation en bij de zoektocht naar Saskia.

Ik raad dit boek zeker aan. Het is een spannend boek! Het is zeker de moeite waard om dit boek een keer te lezen!

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

Het Achterhuis, Anne Frank

Titel; Het achterhuis
Schrijver; Anne Frank

Het boek gaat over een joods meisje, genaamd Anne Frank. Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Anne zit ondergedoken met haar zus en ouders in het Achterhuis. Dit zit verstopt achter een boekenkast. Het leven dat hun toen leidden was erg zwaar. Aangezien ze verbleven in een kantoorgebouw, mochten ze geen lawaai maken. Alles wat hun deden hield Anne Frank bij in haar dagboek. Als je wilt weten hoe het er aan toe ging in die tijd, dan moet je zeker dit boek lezen!

Ik vond dit een goed boek, omdat het mij best heeft geraakt. Het leven van Anne Frank was best heftig. Anne geeft je echt een kijkje in haar leven.
Het onderwerp van dit boek is oorlog. Het speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog.
Het gevoel dat bij mij werd opgeroepen, was vooral ongeloof. Het is best moeilijk te bevatten hoe het leven er aan toe ging tijdens de oorlog. Ik vond het vooral interessant om te lezen.
In het boek zijn verschillende emoties zichtbaar. Vooral angst. Anne en haar familie hadden elke dag angst, omdat niemand hun mocht horen. Anders zouden de Duitsers hun vinden en werden ze meegenomen.
De opbouw van het boek is goed! Ik las er met gemak doorheen. Het is op een leuke manier geschreven en dat vind ik erg belangrijk bij het lezen van een boek.
In het boek is zeker spanning aanwezig. Zoals eerder verteld zaten ze ondergedoken, dus er was angst dat ze gevonden werden.

Ik raad dit boek zeker aan, omdat ik het vooral interessant vond om te lezen hoe het er tijdens de Tweede Wereldoorlog aan toe ging. Het is daarnaast erg leerzaam. Zeker een aanrader dus!

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

In mijn onschuld, Merel van Groningen

Titel; In mijn onschuld
Auteur; Merel van Groningen

Nadat Merel van haar loverboy af is, gaat ze weer terug naar het internaat waar ze voorheen ook verbleef. Destijds had ze ervoor gekozen om te ontsnappen om vervolgens naar haar loverboy te gaan. Merel kreeg meer aandacht van haar mentor dan andere leerlingen. Uiteindelijk werd dit een relatie. Dit moesten ze natuurlijk geheim houden voor de buitenwereld. De enige die het wist was haar beste vriendin. Merel wist dat hij getrouwd was, maar had stiekem gehoopt dat hij voor haar zou kiezen. Als je wilt weten of hij dat werkelijk gaat doen, moet je het boek lezen!

Ik vond het een redelijk goed boek. Op sommige momenten was het wel een beetje saai, omdat het een beetje langdradig werd beschreven. Voor de rest was het wel een leuk boek om gelezen te hebben.

Het onderwerp van dit boek is liefde. Liefde tussen twee mensen, dat geheim moet blijven voor de buitenwereld.

De opgeroepen gevoelens waren blije gevoelens, omdat ze naast de verhouding met haar mentor ook leuke dingen deed met haar vrienden. Daarnaast beleefde ze natuurlijk ook leuke momenten met haar mentor.

In het boek zijn verschillende emoties zichtbaar. Merel maakt leuke dingen mee, dus blijheid. Daarnaast maakt Merel ook een tegenslag mee, dus teleursteling en droevig.

De opbouw van het boek is goed. Het loopt in een logische volgorde. Het boek is dus ook wel makkelijk om door te lezen, er staan niet echt moeilijke woorden in. Het taalgebruik is dus ook goed, er wordt op een leuke manier verteld.

Er is zeker spanning in dit boek. Merel en haar mentor mogen natuurlijk niet samen gevonden worden. Ze komen regelmatig in situaties terecht waarbij ze echt mazzel hebben gehad.

Ik raad het boek wel aan, zeker als je haar boek Misleid hebt gelezen. Dit is namelijk het gevolg daarvan.

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

Mijn leven in de hel, Sarah Forsyth

Titel; Mijn leven in de hel.
Auteur; Sarah Forsyth

Sarah heeft een moeilijke jeugd gehad, ze werd misbruikt door haar vader. Sarah hield zelf heel veel van kinderen en heeft toen besloten dat ze graag kinderjuf wilde worden. Op een dag verscheen er een advertentie in de krant. Er werd in Amsterdam een kinderjuf gezocht. Sarah wilde maar al te graag naar Amsterdam gaan om daar een nieuw leven te beginnen  en haar moeilijke jeugd achter haar te laten. Sarah was dus door de dolle heen dat ze was aangenomen. Achteraf gezien had Sarah gehoopt dat ze nooit op die advertentie had gereageerd. Sarah was namelijk niet voor kinderjuf naar Amsterdam gehaald, maar voor prostituee. Als je wilt weten hoe Sarah ontsnapt uit dat wereldje, moet je echt dit boek lezen.

Ik vond dit zeker een goed boek! Ik had dit boek erg snel uit, omdat ik uit nieuwsgierigheid wilde weten hoe het boek afliep. Dit boek hoort zeker in de top 10 van mijn gelezen boeken!

Prostitutie is het onderwerp van dit boek. Sarah kwam namelijk op de Wallen terecht, toen ze naar Amsterdam verhuisde.

De opgeroepen gevoelens waren vooral ongeloof en ik was erg geschrokken van het verhaal. Wat Sarah allemaal heeft meegemaakt, kan je eigenlijk niet echt menswaardig noemen. Ik was vooral heel nieuwsgierig hoe het verhaal af zou lopen. Er komen namelijk dingen voorbij die je in eerste instantie niet wilt geloven.

In het boek zijn verschillende emoties zichtbaar. Sarah verteld duidelijk hoe ze zich voelt. Dit neemt je nog meer mee in het verhaal.

De opbouw van het boek is goed. Het loopt in een logische volgorde. Sarah begint bij haar jeugd en eindigd hoe ze ontsnapt uit Amsterdam. Het verhaal is dus niet verwarrend en is makkelijk te volgen.

In het boek is zeker spanning aanwezig. Je wordt gewoon nieuwsgierig. Dit vind ik persoonlijk heel belangrijk bij het lezen van een boek.

Het taalgebruik is goed/makkelijk. In het boek worden niet echt moeilijke woorden gebruikt  die je hinderen bij het lezen. Voordat je het weet, heb je het boek alweer uit!

Ik raad dit boek zeker aan! Zoals eerder gezegt, behoort dit boek tot mijn top 10 gelezen boeken! Je wordt helemaal meegesleurd in het verhaal.

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

Recensie, Een hart van steen.

Titel; Een hart van steen.
Auteur; Renate Dorrestein.

Het boek ‘Een hart van steen’ gaat over de jeugdtrauma’s van Ellen van Bemmel. Het begon allemaal toen Ellen’s moeder (Margje) zwanger raakte van haar vijfde kind. De naam van de baby is Ida. Margje leidt tijdens haar zwangerschap aan postnatale depressie en denkt dat Ida bezeten is door de duivel. Ellen mishandeld Ida, omdat ze denkt dat ze daarmee de duivel kan uitschakelen. Dit allemaal leidt tot gruwelijke gebeurtenissen. Als je wilt weten wat, dan moet je zeker dit boek lezen!
Ik vond dit boek erg boeiend. Doordat het zo’n boeiend verhaal was, las ik het boek met gemak uit. Ik kon het boek amper wegleggen. Ik wilde eigenlijk meteen al weten hoe het verhaal zou aflopen!
Het onderwerp van dit boek is, dat je gruwelijke dingen kan doen als je geestelijk in de war bent.Vaak zijn dit dingen die je totaal niet van jezelf verwacht.
De opbouw van dit boek is erg goed. Het loopt alleen niet in een logische volgorde, maar het is niet storend. Het sleurt je echt mee in het verhaal, waardoor je het boek amper nog weg kan leggen!
Er is zeker spanning te vinden in dit boek, dit zorgt er ook echt voor dat het een boeiend verhaal is. Als een boek amper spanning heeft, is het moeilijk om je aandacht erbij te houden en dat is zeker niet het geval bij dit boek!
Het taalgebruik in dit boek is ook goed. Er staan niet hele moeilijke woorden in, waardoor het geen moeite kost om het boek uit te lezen.
Het boek ‘Een hart van steen’ is zeker een aanrader. Ik vind dit soort boeken echt leuk om te lezen, daarom had ik dit boek al in een paar dagen uit.

Geplaatst in Geen categorie | 2 Reacties

Recensie, Het Schnitzelparadijs.

Titel; Het Schnitzelparadijs.
Auteur; Khalid Boudou
Uitgever; Vassallucci
Het boek ‘Het Schnitzelparadijs’ gaat over een jongen, genaamd Nordip. Nordip is al 2 jaar aan het luieren, wanneer hij beseft dat het echt tijd wordt dat hij een baantje gaat zoeken. Uiteindelijk vind Nordip werk in restaurant ‘De blauwe Gier’ . Zijn taak is pannen schrobben en wilt maar al te graag een beter baantje krijgen. Dit kan Nordip krijgen door een spel te spelen met zijn baas. Als hij het spel wint, krijgt Nordip een beter baantje. Als je er achter wilt komen of dit lukt, moet je het boek echt lezen!
Ik vond het best een leuk boek, er zat alleen niet zoveel diepgang in. Daarnaast was dit boek wel makkelijk door te lezen. Er staan wel wat marrokaanse woorden in, maar dat vind ik juist wel leuk!
Het onderwerp van dit boek is, hoger op komen. Zodra je je best doet, kan je een betere baan krijgen.
Bij het lezen van dit boek kwamen er opgeroepen gevoelens naarboven, zoals grappig en blije gevoelens. Als er grappen in een boek wordt vertelt is het ook leuker op te lezen. Af en toe was het wel een beetje langdradig.
Het boek was goed opgebouwd. Het liep in een logische volgorde, waardoor het niet veel moeite kostte om het boek door te lezen.
In het boek was niet heel veel spanning te vinden, maar tijdens het spel wel een beetje.
Het taalgebruik van vrij duidelijk. Alleen die marrokaanse woorden maakten het ietsjes moeilijker, maar voor de rest was het prima te doen!

Het boek is een wel een aanrader, maar persoonlijk hou ik zelf meer van waargebeurde verhalen. Ik wilde zelf een keer wat anders proberen. Voor de rest is het een leuk boek om een keer gelezen te hebben!

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

Recensie Echte Mannen Eten Geen Kaas

Titel; Echte mannen eten geen kaas.
Auteur; Maria Mosterd
Niveau;

Het verhaal gaat over een meisje, genaamd Maria en die leert een jongen kennen, genaamd Manou. Doordat Maria steeds ruzie heeft thuis, gaat ze steeds leuke dingen doen met Manou en vertrouwd Manou volledig. Na een tijdje komt Maria erachter dat Manou een pooier is. Steeds vaker komt het voor dat Maria met mensen naar bed moet om geld te verdienen. Uiteindelijk komt alles uit en wordt Maria naar verschillende opvangtehuizen gestuurd. Dit had haar niet veel geholpen met het verwerken dus had ze besloten om een tijdje naar India te gaan.

Ik vond het een goed boek. Het onderwerp sprak me meteen aan, dus ik heb het met gemak uitgelezen. Je verplaatst je helemaal in het verhaal.
Loverboys is het onderwerp van dit boek. Maria leeft eerst een gewoon leventje, maar zodra ze Manou ontmoette veranderde dat. Ze kwam in een hele andere wereld terecht.
De opgeroepen gevoelens waren vooral geschokt en ik had vooral medeleiden met Maria. In het boek zijn verschillende emoties zichtbaar. Het komt ook duidelijk naar voren hoe Maria zich voelde.
De opbouw in het boek is goed. Aan het begin leeft ze nog een zorgeloos leventje en dat loopt steeds meer over naar het leventje met Manou. Het heeft een goede verhaallijn. Het is heel logisch opgebouwd.
In het boek is zeker spanning aanwezig. De manier waarop Maria haar verhaal vertelt maakt je nieuwsgierig. Ze zorgt er echt voor dat je door wilt lezen.
De taalgebruik is ook goed. Het boek is makkelijk door te lezen. Er staan weinig moeilijke woorden in. Voordat je het door hebt, heb je het boek al uit.

Ik raad dit boek zeker aan! Ik houd normaal gesproken niet zo van lezen, maar het lezen van dit boek vond ik niet zo erg. Voor dat ik het wist had ik het boek al uit, het verhaal sleurt je echt mee. Je krijgt echt het gevoel alsof je er zelf bij was. Dat is dus zeker een pluspunt.

 

 

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie