De geluksvinder.

De geluksvinder van Edward van Vendel en Anoush Elman was best een schokkend boek. Het verhaal van de familie Elman wordt verteld vanaf het begin tot het eind. Vooral de gebeurtenissen die Anoush meemaakt als een jongen van mijn leeftijd zijn erg pakkend. Het feit dat jij lekker op school zit terwijl er jongeren van je leeftijd zijn die moeten vluchten uit hun ”veilige omgeving” die niet meer veilig is doordat mensen denken het recht te hebben iemand zijn veilige omgeving te kunnen ontnemen.

Edward van Vendel heeft het verhaal mooi weten om te zetten in een boek. De ware gevoelens komen erbij kijken. Het gaat niet meer alleen om Anoush die in alle problemen zit maar je krijgt de gevoelens van alle leden van de familie mee en zelfs al de gevoelens van de andere jongeren in het asielzoekerscentrum.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>