Bor

Bor is een roman geschreven door Joris Moens. Het verhaal gaat over een zestienjarige jongen genaamd Bor van Rossum. Hij zit op Havo. Zijn drie beste vrienden; Dick, John en Toon zijn een van de belangrijkste dingen in zijn leven. Deze vier jongens halen allerlei criminele streken uit. Het verhaal begint met een soort flashback die gaat over een groep Mormonen die Bor en zijn vrienden die ochtend nog in elkaar hadden geslagen. Bor zit in de tram naar huis en terwijl hij zit te wachten tot hij eindelijk arriveert bij zijn huis ziet hij nog een meisje langs de tram fietsen waarmee hij contact probeert te maken. Het hele boek is verder eigenlijk een bundel met de hoofdpersoon die andere mensen bekritiseerd, hij doet dit op een hele asociale en gemene manier.

Ik vond dit een apart boek, dat komt door de asociale gedachtes van Bor over iedereen die hij tegen komt. Ik vond het wel grappig om te lezen, maar sommige dingen vond ik ook een beetje raar. ik geef het boek een 7, het was prettig om te lezen en niet moeilijk om te begrijpen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>