Ik kom terug

Ik kom terug is een roman geschreven door Adriaan van Dis. Het gaat over Adriaan van Dis, hij woont in Parijs en heeft slechts weinig contact met zijn moeder die sinds haar 86e jaar in een rusthuis zit. Ze vraagt hem als ze al dik in de negentig is of hij voor haar een zelfmoordpil kan regelen, want ze wil niet helemaal aftakelen. In ruil daarvoor biedt ze hem aan haar verleden te onthullen, wat ze tot nu toe aardig verborgen heeft kunnen houden.

Inktaap Jury rapport:

Het boek neemt jou in het leven van Adriaan van Dis. Een zeker goede voorbeeld van niet goede relatie tussen zon en moeder. Veel geheimen en ongekende verhalen. Een roman dat wisselt in de tijd. Het speelt zich zowel in het af, maar door middel van levendig geschreven ook in het vroeg en lang verdelen. De schrijfstijl van Adriaan van Dis is uniek en duidelijk. Maar alsnog bevat verhaal niet heel acties en spanningen waardoor je het boek terug in de kast wil zetten. De verhaal bevat filosofische aspecten en doordat probeert het boek jou aan het nadenken te zetten. Adriaan van Dis schrijft in zijn boek heel veel onnodige details, waardoor je minder goed het verhaal snapt. Ook was het lastig om ons in de hoofdpersonen te plaatsen. Tijdens het lezen krijg je het gevoel dat het boek toch voor volwassen mensen bedoeld.

Eindcijfer: 7

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>