Vervoering

Vervoering is een roman geschreven door Shantie Singh. Het gaat over verschillende generaties in een familie. Het begint natuurlijk bij de 1e generatie, de immigratie van de Indiase Ramdew Raj. De 2e generatie volgt met Yash als hoofdpersoon, dit is het kind van Ramdew en Shakuntala Mohan. Yash leert de waarheid over zijn vader als hij ouder is en vertrekt, de 3e generatie draait om een van de kinderen van Yash genaamd Mukesh Mohan. Dit deel van het verhaal draait om de onafhankelijkheid van Suriname. Discussies over de nieuwe machtspositie ontstaan: wie neemt de macht over? De Creolen of de Hindoestanen? Beiden vrezen dat de ene groep de andere zal overheersen. Mukesh emigreert na het overlijden van zijn moeder naar Nederland. 

Jury rapport Inktaap:

De debuutroman van Shantie Singh ‘Vervoering”. Met dit boek wil de schrijver ons een verhaal over een immigrantenfamilie vertellen. Shantie heeft haar eigen schrijfstijl waardoor je het gevoel krijgt alsof je de hele familie echt leert kennen. Helaas was de boek in de delen onderverdeeld en deze delen waren niet chronologisch. Doordat werd het verhaal wat ingewikkeld. Ondanks de chaotische delen wil je toch het verder lezen. Niet alleen mooi schrijfstijl van de schrijver zorgde daarvoor. De auteur heeft een beetje spanning aan zijn verhaal ‘toegevoegd’. Omdat het boek over immigrantenfamilie gaat, gaat het ook tegelijkertijd over andere culturen. Alle deze elementen zorgen dat je verder verder en verder wil lezen. Jammer dat de vertaling helemaal achterin stonden, waardoor je de hele tijd moest gaan uitzoeken wat de betekenis van een woord was. Voetnoten waren handiger geweest.

Eindcijfer: 7.1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>