Malva

Malva is geschreven door Hagar Peters, Malva is de dochter van de Chileense dichter Pablo Neruda. Het meisje werd geboren met een waterhoofd en werd al snel door haar vader verstoten. Ze woonde bij een pleeggezin in Nederland en stierf op achtjarige leeftijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hagar Peeters laat Malva na haar dood haar haar verhaal doen.  Ze geeft haar een stem, en een fascinerend naleven waarin ze zielsverwanten ontmoet met wie ze, het leven op aarde bekritiseert. Malva probeert met hen een antwoord te vinden op de vraag hoe het kan dat Neruda, de onberispelijke held die opkwam voor de vergetenen en vertrapten, het bestaan van zijn eigen dochter heeft ontkend. Ze vraagt Hagar Peeters, wier eigen vader als journalist in Chili was op het moment dat Neruda er overleed, haar ghostwriter te zijn.

Ik vond het boek moeilijk te lezen, er was geen punt gebruikt maar alleen maar puntkomma. Dit maakt elke zin heel lang en het stopt eigenlijk nergens, het is een doorlopend verhaal. Het idee van het verhaal vind ik wel interessant en verrassend. Het is niet als een alledaags boek dat ik normaal zou lezen, ik vind het mooi dat de schrijver iemand het woord geeft en de kans geeft haar verhaal te doen. ook dat de schrijver zichzelf erbij betrekt door middel van de relatie met haar vader en de gesprekken die zij met Malva voert. Ookal was het moeilijk te lezen vond ik het wel een mooi verhaal en werd ik er door meegevoerd alsof ik er echt bij was. ik geef het boek een 8.0.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>