Jij zegt het

Jij zegt het verteld het verhaal van dichter Sylvia Plath en schrijver Ted Hughes. Connie Palmen geeft Ted Hughes de kans om zijn kant van het verhaal te vertellen. Het hele boek word vanuit zijn perspectief verteld, het boek springt van de hak op de tak. Het verteld over de ontmoeting tussen Sylvia en Ted, Sylvia heeft hiervoor al een paar keer zelfmoord proberen te plegen en ze verteld Ted hier al vrij snel over. Sylvia is jaloers op haar man, hij heeft al naam gemaakt in de schrijverswereld en zij niet. Haar gedichten bundels blijven onerkend. Ze wil dit graag veranderen voor haar dochter geboren word. Ted zoekt liefde bij een andere vrouw, Assia. Sylvia komt hier achter en vertelt Ted om zijn spullen te pakken en te gaan. Een tijd later pleegt Sylvia dan toch zelfmoord, Ted heeft een leven opgebouwd dan met Assia.

ik vond dit een moeilijk boek om te lezen, door de moeilijke woorden die gebruikt waren. ook het onderwerp is toch vrij zwaar, zelfmoord is niet iets waar je luchtig over kan doen. dat maakte het een moeilijk boek om door te komen, het trok mij niet aan omdat ik niet zo van zelfmoord als thema houd ook. Er werd in detail over gesproken in dit boek. ik geef het boek een 6.5.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>