Nonk Theo

In 1954 wordt Theo Schrooten, bekend als Nonk Theo, geboren. Al snel besluit hij zijn leven in Nederland achter te laten voor een pioniersbestaan in Australië. In 2007 zegt neef Ferdi Schrooten zijn bestaan in Nederland op om achter zijn inmiddels overleden Nonk aan te gaan. Hij gaat op zoek naar de sporen van het zwarte schaap van de familie, de man over wie amper over gesproken mag worden. Jaren later verschijnt Nonk Theo en de mijnenFerdi reist af naar Australië om het mysterieuze leven van zijn oom Theo in beeld te brengen. Slechts een paar brieven van Theo aan Ferdi’s familie helpen hem daarbij: Theo zou naar Australië zijn, om daar een eigen mijn te bestieren. 

ik vond dit geen interessant boek, het is te vergelijken met Fansi’s stilte qua concept. Overrigens vond ik Fansi’s stilte een interessant boek, dit niet. Ferdi zijn manier van schrijven werd erg langdradig naarmate het verhaal vorderde, sommige uitspraken begonnen te irriteren in plaats van het effect te geven van wat was er dan? wat gebeurde er? zijn schrijfstijl past totaal niet bij mij, heb het verhaal ook met moeite uitgelezen. ik geef het boek een 6.0

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>