Domme val

In de vakantie ben ik heel hard gevallen. Ik ben op hoofd gevallen en op mn knieen waren helemaal open. eerst dachten we dat het niks was want ik val vaker heel hard maar na 5 a 10 min was het bloeden niet gestopt. Het bloeden werd juist veel meer dus gingen we naar het ziekenhuis.

In het ziekenhuis kreeg ik een medicijn maar het was heel vies.Maar ik heb ook hemofilie dat is een heeft te maken met mijn bloed. Daarom werd ik heel vaak geprikt om te kijken of ik geen bloedarmoede had gekregen, maar het bleek dat ik een lichte bloedarmoede had mijn moeder zei: ‘Ooh nee we moesten eerder en jij moet niet meer zow vaak vallen’  dat zei ze omdat ze heel ongerust werd en ik heb vaker al een infuus gehad (ik ben nou eenmaal een kluns)

even later had ik de infuus in mijn arm het deed wel heel veel pijn maar het was ook wel lekker op een rare manier. De naald van mijn infuus was ongeveer  de helft van mijn onderarm lang. Ik heb ook een eigen dokter zei is er altijd bij geweest als ik viel en in het ziekenhuis lag en ze zorge goed voor me maar ze zei wel:’Hafsah je moet je even nergens meer aan stoten of vallen want dan is de kans groot dat je een hele erge bloedarmoede gaat krijgen’.

uiteidelijk mocht de infuus eruit en mocht ik eventjes naar buiten en naar huis toen ik thuis was ging ik elijk naar bed en slapen maar de volgende dag moest ik vroeg op en weer naar het ziekenhuis omdat het bloeden niet daarbij was gebleven ik had nu ook hoofdpijn was duizelig al ik zat en stond. dus moet ik weer terug maar uiteindelijk kreeg ik goeie medicijnen.

we gingen niet gelijk naar huis toen we de medicijnen hadden we gingen eerst een leuk cadeautje kopen voor mijn dockter want zonder haar lag ik nog in het ziekenhuis en zij is er altjd bij wanneer ik val en dan  moet zij mij verplegen. Toen ik die cadeau gaf aan haar was ze heel erg blij en ik heb haarbeloofd om een maand lang nergens aan te gaan stoten en te gaan vallen. Dat lukt niet egt want ik ben al 3x gevallen.

zoals je kunt zien  heeft die ene val best veel elende gebracht van pijn

4e deel (laaste) van belofte maakt schuld

ik vond het een spannend boek want ik vroeg me de heletijd af wat er met hun gaat gebeuren.

De politie agenten die nu voorkomen in het boek zijn niet alleen op zoek naar Jasper en Kjeld, maar ook naar de moordenaar van Bernd. Bernd werd gevonden in de caravan in een plas bloed. De agenten hadden onderzoek gedaan naar de man en kwamen erachter dat de doodsoorzaak een kogel in de borst was.

Larsen, de man van de garage gong naar de politie om te vertellen over de rode BMW, die een Nederlandse man bij hem had neergezet als borg voor de jeep die hij wilde huren. Larsen had hem niet vertrouwd en het kenteken opgeschreven. Ook vertelde hij over Jasper en Kjeld, die de auto van Liv naar de garage hadden gebracht.

Jasper, Liv en Kjeld waren vertrokken naar het vakantiehuisje. Ze sliepen hier en daar in campings en verlangden naar de aankomst. Liv vertelt ook dingen over zichzelf, haar scheiding, haar kinderen haar ex. Ze hoopte dat ze haar kinderen ooit nog terug zou zien. Jasper vertelde ook dingen over zichzelf, de pijn, de wil om Karen weer te zien, die soms zo sterk was dat hij erover nadacht om zelfmoord te plegen om haar te kunnen zien. Maar dat mocht niet, hij moest op Kjeld passen.

De politie agenten komen aan bij het vakantie huisje. Via oom Johan waren ze erachter gekomen waar de jongens en Liv naartoe wilden. Ze wachtten ze op in het vakantie huis. Jasper was niet gelukkig met de politie de allemaal vragen aan hem stelde. De laatste vraag vaan de politie was of Jim, die dus waarschijnlijk ontsnapt was en Bernd had neergeschoten het adres van het vakantiehuis had. Jasper dacht van niet, hij dacht dat Jim terug naar Nederland was gereden.

Olafson en Potter wilden per se wachten op oom Paul. Die zou Jasper en Kjeld meenemen naar Nederland. Jasper moest een manier bedenken om niet mee naar Nederland te gaan. Zijn huis was in Noorwegen. Liv was er nog steeds, die zou terug gaan naar huis zodra oom Paul er was.

Toen was Kjeld zoek. Iedereen dacht dat hij verstoppertje aan het spelen was, maar ze gingen hem toch zoeken. Tijdens het zoeken denkt Jasper opeens iets vreselijks. Zijn ouders hadden een dagboek waar ze altijd inschreven in de vakanties. Op een van die bladzijdes stond een kaartje met het vakantie huis erop aangegeven. En dat dagboek zat in de rugzak die Jasper in de caravan had laten liggen. Jim had dus wel het adres van hat vakantiehuis. Net op het moment dat dat tot hem doordrong, werd hij verrast door Jim, die met het pistool in zijn hand en een wrede grijns naar Jasper keek. Jim vertelde over zijn ontsnapping, het touw om zijn polsen die niet strak genoeg zat, de verrassing waarbij Bernd om het leven kwam toen hij de kofferbak openmaakte. En over Kjeld, die hij had neergeslagen en zou vermoorden zodra Jasper dood was. Toen betrapte Liv Jasper en Jim. Jim richtte zijn pistool op Liv, maar had niet gerekend op de woedende hond Pelle. (de hond van Liv) Pelle stortte zich vol op Jim die zijn evenwicht verloor. In zijn val ging het pistool af. Nog net niet schoot hij Liv neer. De kogel schoot langs haar hoofd en ging door een ruit. Liv pakte het pistool af dat gevallen was in Jim ’s val. Ze richtte het op hem en trok Pelle van hem af, die woedend gromde met ontblootte tanden. ‘Waar is Kjeld?’ Gilde Liv. ‘in godsnaam, waar is Kjeld?’ Ze richtte het pistool op Jim.

Jasper zocht Kjeld in de bergruimte achter de kast. Hij vond Kjeld, die slap op de grond lag. Hij tilde hem op en legde hem op een groot bed. Er klonken rennende voetstappen op de trap en de twee agenten kwamen binnen. De agenten deden Jim handboeien om en Liv liet het pistool zakken. Ze liet zich op haar knieën zakken en streelde Kjeld ’s wang. Kjeld knipperde en werd wakker. Ze voelde met haar vingers over zijn hoofd, ‘ik voel een flinke buil,’ zei ze. Ze draaide zich om naar Jim. ‘Klootzak,’ siste ze, ‘smerige klootzak.”

Jasper hoorde het geluid van een motor en wist fat het Peter moest zijn, zijn vader. Hij liep naar het raam. ‘Papa’ zei Kjeld naast hem. Peter zal ons verzorgen, dacht hij. Alles zal goedkomen. ‘Jasper!’ Riep Peter toen hij hem zag. Peter sloeg zijn armen om hem heen.

persoonlijk verslag

Eind musical groep 8

Vorig jaar had ik een eind musical samen met Sarah en Sven. De musical was heel leuk geworden de musical heette Belly B .

De musical ging over een meisje Demi die heel verlegen was. Op een dag werd ze gevraagd voor een casting bureau Cast & Co.  Tiara de beste vriendin van Demi die wou later heel beroemd woorden en was er nu al heel druk mee bezig ze had zich ingeschreven in bijna alle casting bureaus Tiara dacht ook heel vaak “ikke ikke ikke en de rest mag stikken”. Demi die durfde niet tegen Tiara te zeggen dat ze ja had gezegd tegen de casting bureau want ze dacht dat Tiara heel jaloers zou woorden.  De eerste dag bij de casting bureau zag Demi gelijk 3 meisjes met wie ze moest gaan samen werken Macy, Kess, Sabrina. En de leeszanger Roy. Ze hadden het heel gezellig maar ze moesten toen naar de dansles en naar zangles  want voor de grote optreden moesten ze goed voor bereid zijn de zangles werd gegeven door Sarah (Juliette) . en ze moesten naar de kleding ontwerper Sven ( Harm) hij moest ze gaan meten en leuke kleding voor hun karakter gaan verzinnen die ze bij de optreden moesten gaan spelen.  De volgende dag na de optreden was een ramp voor Demi Tiara had haar op tv gezien en was heel boos dat ze iets had verteld en dat die casting bureau haar niet had gevraagd. Dus ze kregen ruzie maar Demi maakte al gouw nieuwe vriendinnen. En Demi was op het eind ook niet meer verlegen en klaar om naar de middelbare te gaan.

Ik was koor een mannecan want alle andere rollen waren al bezet. Het was wel leuk want sarah moest ons wel es gaan geven en dat ging soms wel miss want Sarah moest op een rare manier gaan zingen en toen moeten alle mensen van de koor lachen. Maar op het einde was het wel een groot succes.

Aan het einde van de laatste musical begon iedereen te huilen  behalve Jeannety en ik wij waren heel melig.  Maar aan het eind van de avond stopte iedereen met huilen en we dachten allemaal waarom moesten we huilen we zien elkaar toch  morgen.

Belofte maakt schuld

Ik zie een man met een pistool die een kind vasthoud en de pistool gaat zijn kant op. En het is in een weiland.

Mijn vragen zijn:

1. Wat heeft die jongen beloofd?

2. Waarom houdt de man de jongen vast?

3.  Wat gaat er gebeuren met  de jongen?

Op de achter kant van het boek staat:

Jasper heeft aan zijn moeder beloofd dat hij goed voor zijn 4 jaarige broetje zou gaan zorgen maar Kjeld en Jasper worden uit elkaar gehaald. Jasper voelt zich heel schuldig en ziet hoe is ongelukkig zijn broertje, Jasper besluit om wanhoopsdaad te gaan doen.

Welke vragen ik nu heb na dat ik dit heb gelezen zijn:

1. Wat gaat er gebeuren met Kjeld?

2. Wat gaat Jasper doen om zich aan de belofte te houden?

3. Wat zou het voor wanhoopsdaad zijn?

 

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.