Recensie: Fabriekskinderen

Titel: Fabriekskinderen Auteur: J.J. Cremer

Korte samenvatting:¬†Saartje, Evert en Sander gaan elke ochtend naar de wolspinnerij, hier moeten ze heel hard werken onder slechte omstandigheden. Saartje heeft al vanaf het moment dat zij opstond een tikkend gevoel in haar hoofd en krijgt tijdens het werken koorts. Sander wordt door zijn grotere broer Evert op straat achtergelaten wanneer hij niet meer verder wil werken. Sander valt op de stoep in slaap. De jonge baron Willem van Hoogstadt vindt hem en brengt hem mee naar zijn huis, hier krijgt hij eten en kleren. De baron neemt Sander in huis, zodat hij nooit meer arm hoeft te zijn. Ondertussen is Saartje thuis en is ze zo ziek geworden dat ze ‘s nacht in haar bedje overlijdt.

Mijn mening: Ik heb geen hele duidelijke mening over dit boek. Wel vond ik het goed dat de schrijver veel emoties in het verhaal heeft verwerkt dit maakte het boek wel aangrijpender, en hierdoor kon ik me wel goed inleven in de kinderen. Maar ik vond dat er geen duidelijke, aansprekende verhaallijn in zat en ook weinig personages.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>