Zaterdag 6 juli

Jordanië 6 juli

Hallo thuisfront,
Hierbij een nieuw bericht uit 1001-nachtenland. Van Marleen deze keer.
Vandaag hebben we met zijn allen een dag achter de rug gehad die we voor de helft zelf mochten invullen! Het programma duurde tot twee uur, daarna konden we weer zelf op stap.
We vertrokken vandaag vroeg, half 9 Arabische tijd. (Het is hier redelijk normaal om minimaal driekwartier later dan geplant te komen)
Het was voor de verandering weer een prachtige onbewolkte dag, met een temperatuurtje van 30 graden.
De eerste helft van de ochtend hebben we daar niet zo van kunnen genieten omdat de airconditioning op volle toeren stond te brullen.
We zaten in  Royal Cultural Center-conference hall, met onze headphones op te luisteren naar een synchroon vertaler, die waarschijnlijk vaker ehhhhm heeft gezegd dan woorden vertaald, maar boodschap was duidelijk! Eerst werden de recommendations van de jongeren doorgenomen.
Deze zullen uiteindelijk worden samengevoegd in een boek en officieel aangedragen worden.
Daarna kwam er een gast spreker; dr. Tala Abu Ghazaleh, de baas van een hele succesvolle organisatie. Hij vertelde over hoe hij vroeger zelf twee uur heen en twee uur terug liep van school naar huis, met als centrale boodschap dat waar je ook vandaan komt en uit welk sociaal niveau, je zelf je toekomst kunt bepalen door hard werk en doorzettingsvermogen. Een boodschap die we veel gehoord hebben dit congres.
Na deze ‘interactive’ meeting, vertrokken we weer naar het NCCA voor het afronden van de workshopresultaten.
De jongens hebben in de schilderworkshop hard  gewerkt aan een groot gezamenlijk doek, terwijl de meiden beneden in de dansstudio ook hard gewerkt hebben aan hun stuk voor in de eindpresentatie.
Nicky en ik hebben alleen een voorproefje gezien op de eerste dag en zijn dus ERG benieuwd wat ze gemaakt hebben!
Na dit harde werken verging iedereen van de honger, maar in het hotel was helaas nog geen eten tot 16:00….en we zijn wel doorzetters, maar dit gingen we echt niet volhouden.  Dus hebben we lekker geluncht in de stad.
Daarna zijn we met Ala’i op pad geweest. Aangezien gister zijn auto kapot was gegaan, kwam hij ons vandaag ophalen met een oude Mercedes, waar om de zoveel kilometer water in moest om de motor af te laten koelen. Dat was weer een experience. Maar dat is het verkeer hier sowieso!! Ik weet niet of het al eerder is genoemd, maar er wordt hier echt autogereden als maniacs…links/rechts inhalen, zelf extra rijbanen maken en erger..
Toen gingen we souvenirs kopen, VOOR JULLIE:D haha maar daar ga ik verder nog niks over verklappen.
We hebben ijs gegeten in het lekkerste ijssalon, koffie gedronken in het lekkerste restaurant en de lekkerste lemon-mintsmoothie geproeft.
Oftewel we zijn ONTZETTEND hard aan het werk. Echt afzien.
Anja, Daria, Ivan en Lorenso zijn allemaal goed bezig met vrienden maken hier, Ivan streeft ernaar om Arabisch te leren in 4 dagen en is al goed op weg.
Lorenso heeft vandaag gelukkig gewoon weer kip en brood gegeten.
Daria heeft haar koeienpak avontuur trots doorstaan en overleeft.
En Anja is vandaag na 20:00 gewoon weer doorgedraaid. (Ik weet niet of ze dat thuis ook doet, maar hier is ze niet meer te houden. Slappe lach ed.)
Morgen nacht gaan we met een dubbel gevoel weer naar huis, zoals altijd na een mooie reis. Hopelijk kunnen we jullie maandag allemaal begroeten op Schiphol.
Goetjes Marleen!

3 reacties op “Zaterdag 6 juli

  1. Alweer een leuk verslag. Leuk om zo te horen hoe druk jullie zijn maar dat er toch ook heel veel wordt genoten. Toppie hoor. We zullen de mooie avonturen lezen gaan missen. En we zullen er zeker zijn op Schiphol hoor!!!! Morgen (vandaag op het moment dat we dit schrijven) nog een volle dag genieten en dan een hele fijne vlucht naar huis gewenst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>