Maandag 1 juli

Jordanië 1 juli

Vandaag begon de dag vroeg! We zaten om kwart over 7 al aan het ontbijt. Het was voor het eerst drukker dan andere ochtenden we zagen al wat andere landen aan tafel zitten. Om 8 gingen we naar de lobby en hebben we de engelse delegatie ontmoet. Om half 9 vertrokken we met de bus naar Center of Culture and Art. Het was super stil in de  bus op de heen weg. Toen we daar aan kwamen gingen we naar een soort hal. We moesten aan onze eigen tafel gaan zitten bij de vlag en het bordje van je land. We kregen toen een oortje om de tolk te kunnen horen omdat alles maar dan ook alles in het Arabisch was. Iedereen moest zich voorstellen en hun talent vertellen. Daarna gingen ze een heel lang verhaal over een prijs vertellen ook ging een man een hele discussie met de leider van het gesprek aan die wij en de tolk niet konden volgen. Onze tolk hield de Arabische vrouw niet meer bij dus toen haakte ik af. Toen ze het verhaal hadden verteld kregen we pauze waarin we koffie en koekjes naar binnen hebben gewerkt. We hebben in die pauze ook wat meiden en jongens van andere delegaties ontmoet en we zijn met ze op de foto geweest. Toen we terug in de hal waren kwamen er grote Arabische sterren binnen dus iedereen was blij en aan het schreeuwen en wij zaten dom voor ons uit te staren want hadden geen idee wie ze waren blijkbaar waren ze wel erg beroemd. Twee beroemdheden gingen zingen een voor een doof meisje. Hierna gingen we met z’n alle op de foto waar ik denk ik niet op te zien ben aangezien ik niet de langste ben. Daarna moesten we ons inschrijven voor de workshops, ik en Daria gaan dansen en Ivan en Lorenso gaan handicraft doen. Nicky ontmoette bij de handicraft inschrijving een zuid Afrikaans-Jordaans-Palestijns meisje. Ze kwam meteen naar me toe toen ze hoorde dat ik ook zuid Afrikaans ben. We hebben het toen erg gezellig gehad en hebben we ongeveer 80 foto’s gemaakt. Daarna zijn we terug naar de bus gegaan voor een lunch in het hotel. Het was nog steeds stil in de bus want al onze vrienden zaten in een andere bus. Toen we bij het hotel kwamen moesten we nog heel lang wachten op lunch en aangezien Daria en ik honger hadden duurde het nog tien keer zo lang in ons hoofd maar toen het er eindelijk was was het erg lekker!!! We moesten ons daarna omkleden om naar de grote opening te gaan. We hebben de mooiste outfits gezien toen we in de lobby kwamen. Alleen Nederland en Engeland hadden geen traditionele kleding en we zagen er ook wel minder mooi uit…  Bij de grote opening hebben we eerst heel lang moeten wachten, toen geoefend hoe we op moesten komen en 2 jongens wat Nederlandse woorden geleerd voordat de opening begon. Het was ook niet heel goed georganiseerd we hebben ons drie keer moeten verplaatsen want elke keer was het net niet goed. En ze vertellen ons dat natuurlijk in het Arabisch omdat we dat heel goed kunnen……. Tijdens de hele opening werd er bijna alleen maar Arabisch gepraat dus we verstonden er niks van.. Ik persoonlijk vond de dans wel leuk want dat begreep je tenminste. Een heel beroemd persoon hier in het midden oosten begon te zingen voor ons maar je zag meteen dat hij playbackte. Het viel ons bijna allemaal op dat hij dat deed. Aan het eind van de avond mochten we de dochter van de koningin een hand geven en stonden we met alle delegaties in mooie kleding weer te poseren voor 80 foto’s. Op weg naar de bus moesten we een gekke afslag nemen van een meneer dus wij dachten toen we op een afgelegen parkeerplaats kwamen, nou hier moeten we niet zijn dit is een gijzel route. Maar uit eindelijk na nog een stukje lopen kwamen we dan toch bij de bus aan. We hebben in de bus veel gepraat over wat er deze avond is gebeurd en hoeveel honger we hadden en hoe moe we allemaal waren! Aangezien het al half 11 was… Toen we aan kwamen hebben we meteen gegeten en nu maken we ons klaar om te gaan slapen. Het is nu echt begonnen het spits is er af, op naar morgen.
Anja

1 reactie op “Maandag 1 juli

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>