Zondag 30 juni

Jordanie 30 juni

Om 10 uur stond ons busje weer klaar om te vertrekken. We gingen vandaag naar de Dode Zee dus ook naar het strand wat daar bij hoort. Gisteren waren we ook al langs de Dode Zee gereden maar toen zagen we het alleen op afstand. Vandaag gingen we er dus heen. Er waren twee ‘ingangen’ waar wij een ticket moesten halen om naar het strand te gaan. Bij de eerste plek was het 16 dinars per persoon. (En voor Jordaanse mensen 10………..) We besloten maar naar de andere te gaan, waar het wel 5 euro goedkoper was (voor ons dus 11, voor Jordaanse personen 3.50……). Daar gingen we dus uiteindelijk naar binnen. Ik kon niet in de zon en ook niet echt zwemmen omdat mijn tattoo (waar ik overigens wel heel heel blij mee ben, dus ik vond het niet echt erg) nog aan het helen is, en het me niet slim leek om er dan in extreem (echt extreem) zout water mee te gaan. Maar ik vond het al fijn om er met mijn benen in te gaan, maar het was zo zout en al je kleine wondjes gingen super erg branden en je merkte zelfs wondjes waarvan je niet eens wist dat je ze had.. Je mocht ook niet met je gezicht onder water omdat je dan echt het gevoel zou hebben dat je letterlijk dood zou gaan van de pijn. Het was ook echt extreem heet omdat het 390 meter onder zee niveau was. Uiteindelijk waren we er wel een beetje klaar mee aangezien het echt te heet werd dus besloten we terug in het busje te gaan en een restaurant te zoeken om te lunchen. We gingen eerst nog naar de wc, wat je nog amper een wc kan noemen aangezien het er niet echt uit zag. Daarnaast lag er nog een vrouw in de wc te slapen, op de stenen en als ‘kussen’ gebruikte zij een baksteen. We kwamen binnen, ze werd wakker, keek ons aan alsof het de normaalste zaak ter wereld was en ging gewoon verder slapen terwijl wij daar nog stonden. Het werd echt steeds heter en we moesten echt heel veel trappen op. (Dat zal ik ook nog voor altijd herinneren…). We gingen terug in het busje en de chauffeur bracht ons naar een heel leuk restaurant. Het was in de buitenlucht maar ook weer niet, er zat een rieten dak boven en overal waren planten en struiken. Onze tafel was echt recht naast een waterval en aan de andere kant was een hele grote fontein. Het was al een leuke sfeer, maar het eten was ook nog eens geweldig. Ik, en de meeste van onze groep vinden het ook leuk om nieuwe dingen te proberen dus probeerden we gewoon alles, maar letterlijk alles wat er stond was echt heerlijk. Het ‘bekende’ grote brood moesten we natuurlijk gebruiken als lepel, om het in sausjes etc. te dippen, en het mes en vork lag er voor het vlees. Op de kaart stonden wel… aparte… (om het subtiel te vermelden) dingen, zoals: brains, fried liver, testicles, etc. Nou we weten allemaal heel goed wat dat is dus we hadden gelukkig veel eten behalve het onderwerp ‘organen’. De rest was namelijk gewoon heel lekker. Ongeveer om 5 uur waren we terug in het hotel en zagen we al een paar andere delegaties met hele mooie kleding. We zaten even buiten bij het hotel beneden, toen kwamen er twee mensen van een andere delegatie naar ons toe en het meisje had een mooie hoofddoek om en ze vroegen of ze bij ons konden zitten en we voerden toen een (niet echt soepel (aangezien taalverschil en zij kwamen niet echt uit hun woorden)) gesprek. Wij vonden het vooral bijzonder om te zien hoe lief en sociaal ze waren om te vragen of ze bij ons mochten zitten en dat ze ook echt een gesprek wilden voeren. Morgen is de opening van het congres.
Daria

3 reacties op “Zondag 30 juni

  1. Ik ben de oma van Daria Foppen en vind het heel erg leuk het Jordanie avontuur mee te beleven via de blog

  2. Wat een leuk verslag van de dag. Zo te lezen maken jullie veel leuke en aparte dingen mee. Leuk om zo in Nederland mee te kunnen leven met jullie avonturen.

  3. Ik ben het buurmeisje van Daria en kreeg deze link van haar moeder. Alina en ik vinden het erg leuk om te lezen dit! ;) Heel veel plezier nog verder!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>