Zaterdag 29 juni

 

Onze reisleider Ala’i
 sms t om half acht dat hij er al staat. Wekker stond nog niet op de goede Jordaanse tijd en ook niet bij de leerlingen! Marleen en de twee meiden komen daarom later naar buiten. Ala’i heeft een bus geregeld en onderweg halen we nog wat vrienden van hem op , twee vrouwen en 4 mannen. Een gaat er met zijn auto. Zijn vrouw is in verwachting en zo kan hij elk moment weer terug. We rijden richting Dode Zee nadat we hebben moeten kiezen voor de lowe r, middel en high trail. Weten wij veel! De vriend van Alai  raadt ons de lower trail aan. En dat hebben we gedaan. Fantastische en pittige wandeltocht, af en toe ven klimmen en langs en door een klein stroompje. Waar water is is het groen. We lopen tussen gigantische hoge rotsmassa’s. We zien krabbetjes in het water en libellen boven het water. Het is behoorlijk warm maar iedereen loopt heel dapper door. Aan het einde van de lower trail wacht ons een waterval. Niemand durft eronder te gaan staan (in zijn of haar kleren) maar nadat Alai het goeie voorbeeld heeft gegeven gaat iedereen een lekker koude douche halen. Het is  heerlijk en we zijn allemaal als herboren. Dan lopen we via een stukje middle trail naar onze lunchplek. Tegen de rotsen in de schaduw.  Er wordt een vuur gemaakt met droog hout dat we onderweg hebben gesprokkeld. Daarop gaat de theepot en drinken we na een 20 minuten heerlijke hete muntthee. We worden echt heel goed verzorgd door Alai en zijn vrienden. Na de lunch terug naar het beginpunt. Lorenso heeft hoofdpijn. We geven hem veel water en een hoofdpijnpilletje. Aan het begin van onze tocht,  na ongeveer 4 uur onderweg geweest te zijn, staat onze bus en zijn chauffeur weer voor ons klaar. Onderweg krijgt Lorenso een hoofdmassage. Zijn reactie: that was amazing! De hoofdpijn is voorbij en hij voelt zich weer een stuk lekkerder! Gelukkig. In het hotel terug even lekker douchen en rusten. Om 6u belt de receptie omdat er cameramannen en regisseur klaar staan om een interview te geven voor de camera. Maar wel allemaal in ons National Costume!  Anja geeft in perfect Engels een interview dat gaat over The Future We Want. Daarna is Lorenso aan de beurt en wij staan als figuranten erachter. Na 20 minuten is het voorbij en gaan we in ons National Costume dineren. Friet met kip en lekker salades.  Na het diner even omkleden en een stukje lopen. We lopen een tent binnen waar we om een drankje vragen. Het is een fastfood restaurant en de jongen die moet afrekenen weet niet wat hij voor aaleen een drankje moet afrekenen dus krijgen we het gratis! Dan weer naar het hotel. Morgen om 9u ontbijten en om 10 uur naar de Dode Zee.
 Nicky

3 reacties op “Zaterdag 29 juni

  1. Dat was een leuke dag zo te lezen. De eerste foto’s zijn al via Facebook binnen gekomen. Ziet er heel mooi uit allemaal. Lorenso is super enthousiast over de hike.

  2. Wat leuk om de eerste berichten te lezen, en wat een super dag hebben jullie gehad zeg! We zijn jaloers! Hier is het vandaag gelukkig ook heerlijk weer, geen 30 graden, maar wel genieten. We denken veel aan jullie! Ben al benieuwd naar de verhalen van vandaag. groeten uit Holland

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>