Het huis van de moskee

Doordat ik al eerder een boek had gelezen van iemand uit een van de Arabische landen, namelijk de vliegeraar, en dit boek mij werd aangeraden vond ik het een goed idee. Het boek is eigenlijk een soort levensverhaal en dat spreekt mij wel aan. Het verhaal speelt zich af in en rond om een moskee. De tijd waarin het zich afspeelt is in de tijd waarin tradities heel belangrijk waren voor de samenleving daar. Een tv werd al snel gezien als duivels en iets wat niet mocht, het speelt zich af rond de jaren 70. Door de modernisatie komen de tradities onder druk te staan en is er dus sprake van onenigheid in de grote familie dat woont in de moskee. Shahbal (de neef van Aga Djan) kreeg het voor elkaar om in het geheim de eerste maanlanding te bekijken samen met de imam en Aga Djan (heer des huizes van de moskee). Shahbal is een rebel ten opzichte van de mensen die daar wonen, zo zal hij niet bidden omdat hij er niets mee heeft en doet het geloof hem niets.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>