De boodschapper

Nadat ik het huis van de moskee heb gelezen en het een goede indruk op mij heeft achtergelaten heb ik nog een boek van Kader Abdolah gelezen. Het boek gaat over de profeet Mohamed en zijn belevenissen. Het vertelt het levensverhaal over de laatste profeet van de islam. De profeet zelf is een hardwerkende veehouder die later een karavaan leider wordt. De profeet woont in een stad, genaamd mekka, waarin er veel sprake is van afgoderij en sprake is van hiƫrarchie. De vrouwen staan helemaal onderaan de ladder, zelfs onderaan de slaven. De profeet heeft in zijn reizen door andere landen kennis gemaakt met andere samenlevingen en vindt dat er geen sprake moet zijn van verschillen. De profeet zelf is gelovig en gelooft in Allah. Mohamed wil zijn geloofsovertuiging overbrengen op de ongelovigen, maar die zullen hem bekogelen en zwaar verwonden. Na dat hij een tijdje verbannen werd en op zichzelf was werd hij aangesproken door een engel die verzen tot hem neerzond, verzen die hij uit het hoofd leerde en moest overbrengen tot het volk. De profeet zelf was analfabeet en leerde op late leeftijd schrijven en lezen van zijn eerste vrouw. Mohamed was dus de boodschapper van Allah

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>