Een hart van steen

Het boek gaat over een huis die bestaat uit 6 mensen, de moeder (margje) krijgt een vijfde kind en dat vindt Ellen (later de hoofdpersoon) niet leuk aangezien het al druk genoeg is. Zo zal het kind Ida genoemd worden omdat Ellen lelijke naam wilde hebben voor de baby. Na de bevalling wordt Margje ineens extreem religieus en wil dat alles met gods wil te maken heeft, ze geeft zich helemaal over aan god. Margje is zo bang dat de kinderen de verkeerde kant op gaan, dat zij besluit het hele gezin neer te leggen, omdat zij nu nog rein zijn. Ellen en carlos overleven de rampenval, zij worden in een tehuis gezet. Na 25 jaar blikt Ellen terug naar haar verleden terwijl zij zelf zwanger is en leidt aan een miskraam. Het boek gaat over Ellen, haar leven wordt omschreven in de details en de personage ondergaat een karakterontwikkeling.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>