Elckerlijc

Het boek heeft niet echt personages, het zijn meer figuren en beschrijvingen. In principe is de lezer hierin de hoofdpersoon, vandaar ook de naam Elckerlijc, wat letterlijk betekent ieder persoon. De schrijver vertelt het verhaal zo dat je ermee kunt inleven en jezelf afvraagt wat er in zo een situatie zou gebeuren met jouzelf, de dood komt je namelijk ophalen en vertelt je dat jij een pelgrimstocht moet houden, je probeert dit natuurlijk te voorkomen en vraagt om uitstel of misschien zelfs afstel. De personage gaat vervolgens op zoek naar mensen die mee willen, aangezien dit wel mag. Het mooie hierbij is dat wanneer Elckerlijc terecht komt bij Vriendschap, vriendschap wel mee wil maar afhaakt als hij hoort dat hij niet meer terug kan. De schrijver beeldt hier duidelijk in dat Vriendschap ook beperkt voor Elckerlijc paraat staat. Het is een religieuze boek waarin een duidelijke standpunt is, namelijk dat mensen niet alleen aan het heden moeten denken ook het hiernamaals.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>