Van der vos reynaerde

Ik heb dit boek gekozen omdat ik het al een keer heb gelezen voor nederlands en hier een presentatie over moest houden. Het boek vond ik leuk om te lezen omdat de schrijver met de lezer speelt. De personages zijn dieren, maar zouden zo een mens kunnen zijn gezien de manier waarmee ze met elkaar om gaan. De schrijver heeft ook gespeeld met de namen van de personages, zo is de vos listig en de leeuw de koning. Het boek is zeer moeilijk te lezen, maar als je de vertaling leest is het al wat makkelijker. Het feit dat de schrijver in dit boek de adel voor schut zet is al heel vreemd, aangezien in die tijd adelen belangrijk waren en er niet mee gespot werd. Doordat de vos zo gemeen en sluw is, wordt hij veroordeeld tot de “doodsstraf”. Het leuke hieraan is dat hij hier telkens aan kan ontkomen door anderen wijs te maken dat zijn vader bijvoorbeeld een schat heeft gevonden en verborgen. Hierdoor ontsnapt hij aan zijn straf.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>