Het Schnitzelparadijs-khalid boudou

Titel:  Het Schnitzelparadijs

Schrijver :  khalid boudou

Het gaat over een jongen genaamd Nordip die werk zoekt.Hij heeft al veel baantjes geprobeerd en heeft het al opgegeven. Hij stopt ermee en gaat beginnen aan het nacht leven. Hij slaapt bijna de hele dag en als hij al iets doet dan is het in de avond. Hij beseft dst hij telang heeft stil gezeten. Hij wil weer werken en zoekt een plek. Hij zoekt een baantje bij het restaurant De Blauwe Gier. Hier werkt hij als pannenwasser. Het voeld alsof hij niks waard is. het hok waar hij schoon maakt is heel vies. Het blijkt dat zijn baas doet aan belasting ontduiking en daardoor nemen er wat mensen ontslag bij het restaurant. Nordip ziet zijn kans. Hij doet nu zijn best om hoger op te komen , want bijna al hetr personeel is weg dus het meotr hem wel lukken. Hij moet zich echt uitsloven en doet dus allemaal gekke dingen en daar gaat Schnitzelparadijs over.

Het boek is komisch en leuk. alles wat Nordip doet is grappig. het boek is ook verfilmd. deze film heb ik ook gezien. Ik vind het de film toch iets leuker dan het boek. Ik vind het leuk als de hoofdpersoon in het boek een beetje lomp is. Hij probeerd op zijn eigen wijze hoger op te komen. Het taalgebruik is makkelijk er zijn geen moeilijke woorden gebruikt en het boek leest goed , want het is in de chronologische volgorde geschreven. Dit boek is een aanrader voor mensen die van komische boeken houden. De film zou ik dan ook aanraden.

2 reacties op “Het Schnitzelparadijs-khalid boudou

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>