De passievrucht (boek 3)

- Titel: de passievrucht
- Auteur: Karel Glastra van Loon
- Uitgever: Uitgeverij L.J. Veen Amsterdam/ Antwerpen
- Jaar van uitgave: 1999
- Jaar van 1e druk: 1999
- Aantal bladzijde 238
Armin Minderhout heeft een zoon van 13 als hij ontdekt dat hij al zijn hele leven onvruchtbaar is. Hij begint een zoektocht naar de biologische vader van zijn zoon (bo). Aan de moeder van Bo (Monika) kan hij het niet vragen, die is overleden. Inmiddels heeft hij wel een nieuwe vriendin: Ellen, een vroegere goede vriendin van Monika Maar die schijnt ook van niets te weten. Hij bezoekt veel vroegere vrienden van Monika maar dat lijd op niets uit. Als zijn vader overlijdt vindt hij een briefje waarop staat ‘ ik ben zwanger M.’ Hieruit blijkt dat Armins vader, de biologische vader van Bo is, en Ellen wist hier vanaf maar heeft dat voor Armin verzwegen.

Ik vond het een heel interessant onderwerp ik had nog nooit eerder een boek over dit onderwerp gelezen.
Het boek was niet zo heel herkenbaar ik heb er zelf nog nooit iets mee meegemaakt, maar ik hoor of lees er wel eens over.
Het onderwerp heeft me wel een beetje aan het denken gezet, je gaat er bij nadenken misschien ben ik ook wel geadopteerd en ben ik eigenlijk de koningin van Frankrijk. Maar waarschijnlijk is dat niet zo.
Ik vond dat er genoeg diepgang in het onderwerp zat, alleen de gevoelens van de andere personen werden niet zo duidelijk beschreven dat was wel jammer.Het verhaal wordt verteld in de tegenwoordige en verleden tijd.
Het wordt verteld in de persoon van Armin. Het verhaal wordt heel duidelijk verteld, je komt veel over de gevoelens van de hoofdpersoon te weten. In dit boek vond ik het perspectief van Armin fijn om te lezen, want het past geweldig bij het boek. Aan de ene kant is het verhaal wel spannend omdat je graag wilt weten wie nou de biologische vader is. Maar het is niet zozeer dat je niet kan stoppen met lezen, ik denk dat dat komt omdat het niet erg spannend wordt geschreven.  Ik heb het boek ook niet in een keer uitgelezen. Ik was wel heel nieuwsgierig maar het is toch niet zo spannend als bijvoorbeeld een moord.

Ik zou dit boek aanraden aan mensen die graag detectives lezen en het ook leuk vinden om te lezen over dingen die ze zelf niet zo snel zouden meemaken. Ik zou ook aanraden het met een open mind te lezen, aangezien het verhaal niet heel erg normaal is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>