Nederlands boekrecensie 4

Dit kan niet waar zijn
Door: Joris Luyendijk

Samenvatting

Het boek “dit kan niet waar zijn” van Joris Luyendijk is gebaseerd op een echt (zelfbeleefd) verhaal en gaat over een forum dat Joris tussen 2011 en 2013 is begonnen voor de Britse top-krant: “The Gaurdian”.  Hij gaat op onderzoek uit naar de oorzaak naar de crisis, maar zeg maar gerust: de abnormale bijna wereldchaos. Hij weet eerst nog vrijwel niks van het “bankenuniversum” maar, hoe meer hij met bankiers interviews aflegt, met risico voor het verliezen van hun eigen baan hoe bizarder het word.

Het boek begint dat de financiële wereld is als dat je in een vliegtuig zit. Je kijkt uit je raampje en ziet dat een motor in brand staat, je vraagt aan een steward wat er mis is maar die zegt je rustig te blijven zitten. Je dringt aan gaat naar de cockpit, je word tegengehouden maar komt er toch… en dan zie je de lege cockpit, niemand zit er. Dat is de financiële wereld waar we nu in leven, een wereld waarin vrijwel niemand weet wat er gebeurd met het geld van miljarden mensen, en het eigenlijk niet zo heel veel uitmaakt..

Mijn mening

Super interessant voor wie dan ook. Alles is versimpeld en er is goed rekening gehouden met normale mensen die het gaan lezen maar bijna niks weten van economie en/of de crisis. Interessant omdat het je een volledig nieuw beeld geeft van hoe raar de banken/financiële wereld is.

Dit is een aanrader voor iedereen die ook maar ergens geld op de rekening heeft staan of die ook maar een beetje van economie houdt.

Dit is niks voor je als je niet wilt weten uit wat voor tikkende tijdbom de financiële wereld in het hart van onze samenleving bestaat.

Cijfer: 9 v/d 10
Dit cijfer omdat dit zonder twijfel het meest interessante boek is wat ik ooit heb gelezen!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>