Nederlands boekrecensie 7

Het Gouden ei
Door: Tim Krabbé

Samenvatting

Het Gouden ei is een verhaal in de huidige tijd over Rex een normale man die superblij is met zijn vriendin, Saskia de vriendin van Rex en Lemorne, een scheikunde leraar die op het vreemde idee komt om iemand zomaar te vermoorden.

In het boek gaan Rex en Saskia samen op vakantie in Frankrijk. Ze zijn met de auto, Rex rijdt omdat Saskia er nou eenmaal geen zin in heeft om te rijden. Ze lachen in de auto, praten en hebben het normaal naar hun zin. Na een tijdje is echter de benzinetank bijna leeg. Ze stoppen bij het eerste het beste pompstation, Rex gooit de auto weer vol en Saskia gaat naar binnen om even te plassen en te betalen. Normaal een 5, hoogstens 10 minuten routine.. Maar Saskia komt niet meer terug… Rex zoekt naar haar een half uur, 2 uur en de volgende ochtend is hij er nog steeds. Maar Saskia is nergens te vinden. Rex raakt gefascineerd met de verdwijning van Saskia en je komt steeds meer te weten over Lemorne die het bizarre bedenkt om iemand te vermoorden.

Mijn mening.

Ik vond dit boek een vrij leuk boek, het was leuk hoe het verhaal zich opbouwde en je leefde echt met de personages mee. Ik vind het een vreemd verhaal hoewel het wel in het echt zou kunnen gebeuren. Het is goed op een spannende manier geschreven waardoor je echt verdiept raakt in het boek.

Je moet dit boek lezen als je van: spannende korte romans houdt, dit is namelijk een ideaal voorbeeld hiervan, een goede aanrader.
Lees dit boek niet: als je meer van lange verhalen houdt, met veel personages en veel plottwisten. Die waren in dit boek namelijk weinig te vinden en het is veel een opsomming van hetzelfde.

Cijfer 7,25 v/d 10.
Al met al was dit een leuk boek om een keer gelezen te hebben. Het is zeer goed geschreven en heb zelf veel goede dingen gehoord. Een bovengemmideld leuk boek al zal het ook meer dan dat mogen zijn.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>