Weerwater

Afbeeldingsresultaat voor weerwater renate dorrestein

Weerwater door Renate Dorestein.

Op uitnodiging van het stadsbestuur komt Renate Dorrestein naar Almere. Vlak na haar aankomst vergaat de wereld, op Almere na. De stad verandert in een oorlogsgebied, met plunderingen, berovingen, verkrachtingen. Langzaam komt er een nieuw evenwicht tot stand; maar er zijn vrijwel alleen vrouwen overgebleven! De paar mannen die de ramp hebben overleefd, zijn bijna allemaal ontsnapte gevangenen.  Hoe kan een stad overleven als de chaos regeert, het recht van de sterkste overwint?

In dit boek gebruikt Dorrestein een duidelijk en heldere schrijfstijl die goed te volgen is zonder moeilijke worden. Dialogen gaan nooit te lang door waardoor je aandacht verliest. Ze vertelt het verhaal met humor en een tint ironie dat het juist zo leuk maakt. Hoewel het verhaal aardig wat drama bevat (Dat hoort nou eenmaal bij een dystopie) is er weinig melodramatiek dat het in mijn opinie gemakkelijker maakt. Het leukste van dit boek vind ik de combinatie van sciencefiction met fantasie. Een stad afgesloten van de buitenwereld door een moordlustige mist waar in een groep bestaand uit oude directeurs en PVV leden proberen een nieuwe regie in te leiden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>