10. Literatuur Recensie: De Renner – Tim Krabbé

Samenvatting:
Tim Krabbé doet in De Renner verslag van de wielerwedstrijd ‘De Ronde van Mont Aigoual’. Krabbé heeft deze koers zelf gereden, beschrijft dus vanuit zichzelf hoe de wedstrijd verliep. Krabbé wisselt dit af met herinneringen, anekdotes en andere wedstrijden die Krabbé heeft mee gemaakt.

Het is een zware wedstrijd, met slechte weersomstandigheden. Een aantal keer lijkt de wedstrijd voor Krabbé verloren te zijn, maar hij weet toch steeds weer aansluiting te vinden met de kopgroep. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een sprint tussen Krabbé en Reilhan. Krabbé verliest helaas op slechts 10 cm verschil.

Recensie
Als je niet van wielrennen houdt, is dit boek niks voor jou. Als je geïnteresseerd bent in wielrennen en bijvoorbeeld altijd de tour kijkt, zal De Renner je waarschijnlijk wel aan spreken. Ondanks dat ik over die twee eigenschappen beschik, vond ik het boek af en toe toch iets te langdradig. Je zit erg te wachten op de afloop van de wedstrijd, je bent immers benieuwd hoe de wedstrijd af loopt. Af en toe ergerde het mij dan ook dat Krabbé er voor koos nog een herinnering te verwerken, in plaats van verder te vertellen over het verloop van de wedstrijd.

Het verslag van de wedstrijd vond ik interessant om te lezen, en ik wilde dan steeds graag weten hoe het verder zou gaan. De stukken die Krabbé tussen het wedstrijdverslag verwerkt heeft, spraken mij echter minder aan en hadden van mij wel (grotendeels) weggelaten mogen worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>