12. Literatuur Recensie: Fabriekskinderen – Jacob Jan Cremer

Samenvatting:
Fabriekskinderen is een kort boek die alleen een dag in het leven van fabriekskinderen verteld. Fabriekskinderen waren de arme kinderen in de tijd van de industrialisering, die in de fabrieken moesten werken. In het boek merk je hoe zwaar het leven van de kinderen was en onder welke slechte omstandigheden ze leefden.

Recensie:
Het boek geeft je een goede indruk van hoe erg kinderarbeid was. In Nederland is kinderarbeid nu natuurlijk verboden, maar in andere landen gebeurd dit nog volop. Dit boek zet je wel aan het denken, hoe verkeerd het is dat we bijvoorbeeld nog steeds producten kopen die door kinderen gemaakt zijn.
Het boek is al erg oud en dat is te merken aan de taal. Dit zorgde er voor dat het verhaal mij minder aansprak, maar desalniettemin zet het boek je wel aan het denken over de kinderarbeid die er nog steeds in de wereld is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>