11. Literatuur Recensie: Bint – Ferdinand Bordewijk

Samenvatting:
Bint gaat over de nieuwe leraar, meneer de Bree, die les gaat geven op de school van directeur Bint. Deze leraar krijgt de taak om les te geven aan een zeer lastige klas. De Bree is erg streng en verklaard de oorlog aan zijn klas. Hij krijgt de klas onder controle, maar hij is zo streng dat één van zijn leerlingen zelfmoord dreigt te plegen. Ondanks de dreiging gaat de Bree door met zijn strenge ‘regime’.

Recensie:
Het boek is al redelijk oud, waardoor het mij minder aansprak. Daarnaast vond ik het onderwerp van het boek niet heel interessant. Het boek is wel in makkelijke taal geschreven en daarom goed te volgen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>