Beatrijs

Beatrijs is een sympathieke brave non in een klooster. Ze doet alles volgens de regels tot ze verliefd wordt. “verleidt door de duivel” vertrekken ze, en bouwen een nieuw leven op. Ze leven gelukkig voor 7 jaar en krijgen 2 kinderen. Ze hebben nooit geldproblemen gehad, maar na 7 jaar hield het op. De man vertrekt naar zijn geboorteland en laat zijn gezin achter. Omdat Beatrijs te trots was om te bedelen, werd ze prostituee. Na 7 jaar zonden besluit ze ermee te stoppen en gaat ze toch bedelen. Dan hoort ze een stem die haar vertelt dat ze terug moet keren naar het klooster. Ze gelooft het niet en vraagt God de stem nog 2 keer meer te laten horen, dan gaat ze terug. En ja hoor, ze hoort de stem totaal 3 keer en besluit terug te gaan. Haar kinderen blijven achter bij een weduwe, die ze later naar een ander klooster brengt. Beatrijs’ haar plek was doordat ze altijd is blijven bidden, ingenomen door Maria. Niemand had wat gemerkt. Maar toch zou ze pas helemaal vergeven worden als ze zou biechten. Dat deed ze.

Ik vond het boek vrij oppervlakkig, alles wat je verkeerd doet in je leven komt doordat je verleidt was door de duivel en zolang je maar blijft bidden komt alles goed. Het zal komen door de instelling van deze tijd, en hoe wij nu worden opgevoed. Ik kan me er totaal niet in verplaatsen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>