Eerste deel van Sleutel naar Geluk

Ik heb het eerste deel van het boek gelezen.

Samenvatting:

Ruby woonde eerst altijd samen met haar moeder in een flat, toen zijn ze verhuist naar het een afgelegen huis. Ruby noemt het ‘Het Gele huis’. Als haar moeder eindelijk een baan vind helpt Ruby haar moeder met haar werk. Ze moet zoek geraakte bagage naar de eigenaar brengen. Als haar moeder opeens vertrekt staat Ruby er alleen voor. Ze gaat alleen naar haar moeders werk en ze woont alleen. Als op een dag de droger stuk gaat komen de huisbazen – De Honeycuts – langs. Ze merken dat Ruby helemaal alleen woont en ze gaat wonen bij haar zus die al getrouwd is, Cora. Ze zat op de school Jackson, maar ze gaat nu naar Perkins Day. Jackson had altijd ruzie met Perkins Day. Ze moet meerijden met Nate, de overbuurjongen maar dat wil ze helemaal niet.

Vragen:

  • hoe gaat het verder met Ruby op Perkins Day
  • Als ze over 9 maanden 18 is, stopt ze dan met school en gaat ze weg bij Cora en Jamie(man van Cora)

4de deel van het boek

Ze hebben Spike met smoes eerder naar zijn werk kunnen krijgen. De staat om de hoek te wachten. Dan pakken ze Spike op. Ze laten Isis en Wies naar het bureau komen om te kijken of hij het echt is. Als Isis naar een disco gaat komt ze Wies tegen, Wies is daar samen met Kay. Dan gaan ze samen dansen.

Worden Wies en Isis na afloop vriendinnen?

Zouden Wies of Isis Spike ooit nog tegen komen?

Hoelang zou Spike in de gevangenis moeten zitten?

2de en 3de deel van het boek

Ik heb het 2de en 3de deel van het boek gelezen.

Samenvatting:

2de deel:

Isis moet naar de rector komen omdat ze bij gym ze maar 1 gymschoen had, de andere is eruit gevallen op de Wessellaan. Ze word bij de rector geroepen, de rector zegt dat ze moet nablijven. Ze kan niet want die dag gaat ze aangifte doen bij de politie. Ze zegt tegen de rector, meneer Brugman, dat ze naar het politiebureau moet en dan vertelt ze het hele verhaal dat ze is bedreigt. De paar dagen daarna gaat ze niet naar school. Isis krijgt bezoek van haar beste vriendin Simone en een jongen uit haar klas Kay.

Zou Isis Wies ooit nog tegenkomen?

Hoe zou het gaan als Isis weer op school komt?

Zouden ze Spike nog op kunnen pakken?

3de deel:

Als Isis met haar moeder naar de stad gaat kijkt ze de hele tijd om haar heen of ze de jongen ziet. Als ze in een café is hoort ze geschreeuw op het jongens toilet en ze ziet een leren jas hangen met de tekst en die doet haar denken aan de leren jas van de jongen en dan herrinert ze de tekst van de jongen: RED BULLS. Ze bellen de politie om het door te geven. Als ze langs de pizzeria lopen moet ze erg nadenken. Dan weet zet het, hij was de jongen die vorige week de pizza’s had bezorgt! Nu bellen ze meteen de politie en geven het door.

Zou de politie door die aanwijzingen Spike kunnen oppakken?

Was Spike in dat café?

1de deel van het boek

Ik heb t/m 32 gelezen en dit zijn mijn nieuwe vragen:

1. Hoe loopt het onderzoek met Wies bij de politie af?

2. Gaat Spike nu ook op Isis af omdat ze het heeft vertelt?

3. Is de enkel van Wies gebroken?

4. Waar herkent Isis Spike van?

5. Word Spike door de politie opgepakt?

Samenvatting:

Als Isis op de Wessellaan fietst, hoort ze vanuit de bosjes een meisje om hulp roepen. Ze wordt bang en fiest door maar roept keihard ‘klootzak!’ De jongen haalt haar in met zijn gele scooter en bedreigt haar. Isis doet aangifte bij de politie met haar moeder. Wies die door de jongen Spike gepakt is sleept zich naar de weg en een man brengt haar naar huis. Zij doet ook aangifte en doet een onderzoek. Spike is zijn mes bij de bosjes kwijtgeraakt en die word gevonden door de politie.

 

De gele scooter

Op de kaft zie ik een gele scooter. Ik zie ook een jongen, in zijn ogen zitten tranen en zijn ogen zijn rood. De hele kaft is een beetje vervaagd. Achter de jongen zijn ook bosjes.                                                           Wat is de reden dat er een gele scooter in voor komt?                         Waarom is de jongen verdrietig?                                                      Waarom zou de achtergrond vervaagd zijn, is het misschien een mysterieus verhaal?

Achterkant:                                                                                                     De jongen Spike die op de gele scooter is wordt boos op het meisje, Wies, dat voor hem gaat fietsen. Hij scheldt haar uit en zij scheldt terug. Dan pakt Spike een mes. Isis rijdt langs bosjes en ziet een gele scooter in de berm staan en hoort van een meisje gegil uit een bosje. Ze weet niet wat ze moet doen.

Wat zou Spike met Wies doen?

Wat gaat Isis doen?

Hoe loopt het af met Spike, Wies en Isis?

Gaat het boek verder met ze alle drie met elkaar of allemaal apart?