Mijn leeservaringen

Over mijzelf!

Hoi ik ben Jesper van Leeuwen,

Op dit moment ben ik 14 jaar oud en zit ik in klas V42. Ik woon in Almere Literatuurwijk samen met mijn ouders. Ik woon dus ongeveer 20 minuten fietsen van school. Mijn moeder komt uit Amsterdam en mijn vader uit een klein dorpje in de provincie Utrecht. Dit dorpje heet Wilnis.

Mijn hobby’s

Mijn hobby’s zijn: Voetballen, gamen en series kijken. Ook werk ik natuurlijk veel aan school. Ik speel voetbal bij de club Forza Almere, in Literatuurwijk en ik speel in de O15-1. We spelen 2de klasse. Als ik tijd over heb game ik veel en speel ik veel first person shooters. Dit zijn spellen zoals Call of Duty. Ook kijk ik een paar series op Netflix.

Mijn leeservaring

Toen ik klein was werd ik veel voorgelezen door mijn ouders. Het begon met prentenboekjes met vensters. Deze werden vaak voorgelezen voordat ik ging slapen. Dat kan ik mij nog wel een beetje herinneren. Ik hield in die tijd erg veel van sprookjes, maar er werden ook boeken voorgelezen zoals Woezel en Pip, Kikker en Dikkie Dik.

Mijn favoriete kinderboek was toch wel: Over een kleine mol die wil weten wie erop zijn kop gepoept heeft. Dit boek vond ik zo leuk. Ik kon het gewoon uit mijn hoofd aan mensen vertellen. Ook had ik een abonnement op Pippo en een ander blad genaamd Pompoen.

Mijn ouders lezen niet heel veel. Als we op vakantie gaan nemen ze vaak allebei wel  boeken mee. Mijn ouders zijn geen lid van de bibliotheek, want als ze een boek willen lezen dan kopen ze deze vaak. Mijn vader houd van het genre thriller en mijn moeder van romans.

Ik ben zelf lid van de bibliotheek, omdat ik voor school veel moet lezen en als ik op vakantie ga ook altijd wel een boek meeneem. Vroeger kreeg ik ook weleens boeken cadeau van familie of vrienden. Ik denk dat ik wel z’n 100 boeken in mijn kast heb staan. Tevens hebben wij boven ook nog een kast. Hierin staan wel 200 boeken.

Basisschool

Toen ik naar de basisschool ging had ik nog niet veel leeservaring, maar ik kon het al wel een beetje. Ik zat op een oecumenische basisschool genaamd de Omnibus. Ik kreeg hier dus verhalen/liedjes over het Christendom. Hier begon de basisschool al vroeg mee. De leerkrachten lazen veel verhalen voor. Dit werd gedaan van groep 3 tot en met 8.

Ook lazen de leerkrachten normale boeken voor en las ik eigen boeken. Ik hield in die tijd erg van lezen en las veel verschillende soorten boeken. Ik heb de serie Pinkeltje helemaal uitgelezen. Ook de serie Geronimo heb ik toen uitgelezen. Ik las ook veel boeken over de oorlog. Mijn vader zei altijd dat de Kameleon serie een aanrader was en hier heb ik er dus ook wel 15 van gelezen.

Ik las niet veel tijdschriften, maar ik had wel een abonnement op de Donald Duck. Toen ik in groep 7 en 8 zat kwam de serie Het leven van een loser uit en deze heb ik toen ook allemaal gelezen. In die tijd heb ik zoveel gelezen dat ik het me niet eens meer herinner, maar als ik een boek uitzocht dan keek ik altijd naar de voor mij bekende boeken in het genre fantasie en thrillers.

Middelbare school

Toen ik naar de middelbare school ging ben ik minder boeken gaan lezen. Dit komt mede door het huiswerk en toen ik in de 1ste zat kreeg ik een Playstation. Ik had dus minder vrije tijd en als ik vrije tijd had ging ik op mijn Playstation. Als ik boeken las, omdat dit moest van school, dan las ik oorlogsboeken of boeken van Mirjam Mous. Dit zijn een beetje dezelfde genres als die ik altijd al leuk vond.

Lezen nu

Op dit moment lees ik alleen boeken voor school of in de vakantie. Ik heb dus niet echt  boeken die ik voor mijn plezier lees. Maar als het moet kiezen, dan kies ik voor een thriller van Mirjam Mous. Ik heb in de vakantie Virus en Test van Mirjam Mous gelezen.  Deze vond ik alle twee erg leuk, omdat ik van het genre thriller houd. Dus veel spanning en sensatie. Ik heb ooit 1 boek weggelegd en dat was het achterhuis van Anne Frank. Ik vond het zo saai dat ik het echt niet meer leuk vond.

Ik zoek boeken uit op het genre en het verhaaltje op de achterkant. Een goed boek  voor mij is een thriller die in de ik persoon vertelt wordt. Ook vind ik het leuk om het maandblad Kijk te lezen. Hierin lees ik over de nieuwste technologieën en ontwikkelingen.

Voor school vind ik het gewoon normaal dat ik boeken moet gaan lezen. Ik denk ook  dat je je erdoor ontwikkeld. Ik denk overigens wel dat deze boeken minder leuk gaan worden en vooral moeilijker.

Leesniveau

Volgens mijzelf zit ik nu op leesniveau 2. Ik denk dit, omdat ik niet meer op leesniveau 1 zit. Ik vind het namelijk niet erg om te lezen, maar niet echt leuk. Als ik kijk naar de aspecten van niveau 2 dan vind ik mijzelf er wel in passen. Ik vind nog niet dat ik in de buurt kom van leesniveau 3. Ik vind de aspecten die daar staan niet bij mij passen. Als ik dus boeken zou gaan lezen. Dan ga ik zoeken op leesniveau 2. (de beredenering wil ik nog geven op een later moment, omdat ik nu niet de aspecten weet en kan nazien van de leesniveaus)

Dit was mijn leesautobiografie. Ik hoop dat u iets meer te weten bent gekomen over mijn leeservaringen.

 

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.