Deel 2

De familie verhuist naar Souk el khamiss. ze wonen daar dicht bij de markt, bij school (voor Karim), en de dokter (voor de epileptische aanvallen van hun moeder). Hafid (een vriend van karim) zegt tegen Karim als ze aan het spelen zijn, je moet wat geld van je vader pakken voor een tol om mee te spelen. de volgende ochtend vertrekt hadou weer naar Hollanda. hadou staat binnen te praten met hun moeder en karim staat buiten, waar de jas van hadou ligt. hij pakt snel de portomonee uit de jas en pakt er 2 biljetten uit. niemand merkt het. dan de volgende ochtend op school kijkt karim af van een jongetje die naast hem zit. dan wordt karim naar het schoolbord geroepen voor de opdracht. hij weet het niet en wordt geslagen door de meester. dan loopt hij beschaamd naar zijn plaats terug. hij is de 39e van de klas. Karima speelt met 2 meisjes uit de straat, Maryam en Fatima. er worden films gedraait, zegt Maryam. karima besluit om zich als een jongen te verkleden en naar de film te gaan. daar komt ze karim tegen die merkt dat het karima is. dan gaan ze naar huis. daar staat hun moeder karima op te wachten, ze is boos op karima dat ze zo laat thuis is. karima bedenkt een smoes. De volgende ochtend vertelt ze aan haar vriendinnen dat ze naar de film is geweest. haar vriendinnen geloven haar niet, maar daarna wel.

Vragen

1 Waar ging de film over?

2 Hoeveel geld heeft karim gestolen?

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>