Een brief uit hollanda

Schrijvers: Lydia Rood & Mohamed Sahli

Vragen:

1. In welk land speelt het boek zich af?

2. Waarom een brief uit Hollanda?

3. Waarom staat er een kameel op het boek?

 

 

 

Het boek gaat over: Een tweeling: Karim en Karima die in een klein dorpje wonen in Marroko. Hun vader woont in het verre ‘Hollanda’ en stuurt vanuit daar geld naar Karim, Karima en hun zieke moeder. Karim kan van het opgestuurde geld naar school. Karima moet thuis blijven om haar zieke moeder te helpen. Maar Karim wil helemaal niet naar school. Karima juist wel. Karim droomt van rijkdom en Karima van Liefde. Maar dan komt er een brief van hun vader uit ‘Hollanda’, een brief waardoor alles verandert.

1. Hoe heet het dorpje waar ze in wonen?

2. Wat voor ziekte heeft de moeder van Karim en Karima?

3. Wat staat er in de brief die alles zou veranderen?

4. Waarom wil Karim niet naar school en waarom Karima wel?

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>