Deel 4

Karima heeft een brief geschreven naar haar vader. haar moeder vindt dat niet goed en wordt boos en dan is haar vriendin zeineb ook al naar een internaat gegaan. op een dag is karim op zijn werk en komt hij zijn ouwe meester tegen. even later gaat zijn meester weg en karim pakt een rotte meloen, loopt naar een trap en gaat het dak op, en gooit de meloen boven op het hoofd van de meester, hij rent snel naar beneden zodat niemand hem ziet. hij zegt dat hij een paar kinderen heeft gezien op het dak die de meloen gooide. karim ontmoet een nieuwe vriend, aziz, die handel heeft met zijn vader in 2e hands spullen. karim is op zijn werk aan het sparen voor een reis naar hollanda, maar dat mag niet van zijn ouders. karim is op een dag op zijn werk, waar hij de laatste tijd geen zin meer in heeft, zijn baas vraagt wat er aan de hand is. hij zegt eerst niks, maar dan zegt hij het wel, dat hij naar hollanda wilt, maar dat het niet mag van zijn ouders. dan zegt zijn baas dat hij wel met zijn ouders wil praten en ze wil overhalen. karima wordt op een ochtend wakker, en ze is voor het eerst ongesteld. dat wil ze haar moeder niet vertellen maar doet het wel. die nacht gaat karim met aziz naar medina, een grote stad, om het kroningsfeest te vieren. het was de eertse keer voor hem in een bus, en hij moet overgeven. uiteindelijk komen ze aan in medina en gaan ze naar de zus van aziz, Ilham. het is heel anders in medina, de huizen zijn van beton en er zijn veel meer straten met een hele grote markt. zeineb komt die avond bij karima thuis voor het kroningsfeest. ze verteld haar heel veel, wat ze allemaal gedaan heeft, wie ze allemaal ontmoet heeft. Hmidou, de baas van karim, gaat naar zijn huis om te zeggen dat karim naar medina is vertrokken en zijn moeder wist dat niet, en ze was heel erg verdrietig. in medina, zegt de man van Ilham, Youssef, dat karim een slecht kind is en schopt hem het huis uit omdat hij geen slechte vrienden voor aziz wilt. karim is toen te voet naar huis gegaan, maar hij verdwaalde. hij wou de weg vragen, maar kon niks vinden. toen hij de weg gevonden had, kwam hij thuis aan. iedereen was blij dat karim er weer was. hij was beroofd door zakkenrollers, want hij had het geld niet meer in zijn zak wat hij gespaard was. karim werd ook nog ontslagen omat hij niet is komen werken. er kwam op een dag een man op een ezel spullen verkopen, khadija wou een jas voor karim kopen, maar kon het geld in de kast niet vinden, ze dacht dat karima het gestolen had. karima zei dat ze het niet gestolen had, maar ze wist ook niet waar het was. karim kwam thuis en zag zijn moeder met alle gouden sieraden om ze te verkopen voor de jas van karim. karim zei dat het niet nodig was. maar hij zei niet dat hij het geld had gestolen, de volgende dag ging karim naar zijn baas om zijn baan terug te vragen, hij kreeg zijn baan terug. karim en karima hadden afgesproken dat ze alle schuld zouden delen over het geld. EINDE

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>