Over de vos Reinaert

Dit verhaal geeft je de mogelijkheid je te verdiepen in de middeleeuwen en hoe het was in die tijd. Het is naast ‘een leuk verhaal om te lezen’ ook een heel interessant verhaal, met een diepere laag die je kunt ontdekken.

De verwijzingen naar de werkelijkheid en de minpunten van de samenleving zijn mooi verwerkt in het boek en komen op allerlei manieren terug; zowel in de gebeurtenissen als in de namen van de dieren bijvoorbeeld.

Het is belangrijk om dit boek te kennen, te lezen. Het geeft een prachtig beeld van hoe het was en hoe er werd gedacht over de samenleving door de schrijver (schrijvers) van dit verhaal.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>