De passievrucht

Titel: De passievrucht

Auteur: Karel Glastra van Loon

Het verhaal:

Het verhaal gaat over de hoofdpersoon Armin die in het boek samen een gezin vormt met zijn vriendin Ellen en zijn zoon Bo. Bo is niet de echte zoon van Ellen, Bo is in Armin zijn vorige relatie opgewekt, zijn toenmalige vriendin Monika is een aantal jaar na de geboorte van Bo overleden. Ellen werd dus na de dood van Monika de nieuwe vriendin van Armin en was beste vrienden Monika.

Armin en Ellen zijn al zo ver in hun relatie dat ze beide een kindje van elkaar willen, alleen naar meerdere pogingen blijft het hun niet lukken. Armin laat zich onderzoeken. En uit het onderzoek blijkt dat Armin de ziekte Klinefelter heeft. Armin zijn hele wereld staat op zijn kop, want hij komt er achter dat hij zijn hele leven lang geen kinderen heeft kunnen krijgen. Zo komt Armin erachter dat zijn zoon Bo, niet zijn echte zoon is.

Armin gaat op onderzoek uit wie Bo zijn echte vader is. Na het overlijden van zijn vader, vind Armin tijdens het opruimen van het huis een oude brief. Een brief van Monika waarin staat dat de vader van Armin eigenlijk ook de vader is van Bo. Bo, de jongen die Armin al 13 jaar als zijn zoon heeft opgevoed, blijkt uiteindelijk zijn halfbroer te zijn.

Mijn mening:

Het hele boek heb ik in spanning gelezen. Zelf vond ik het boek erg om te lezen, omdat het boek je steeds nieuwsgieriger maakt. Ik bleef maar aan een stuk door lezen omdat ik graag wilde weten wie de echte vader van Bo was. Aan het eind van het boek had ik ongeveer wel kunnen raden wie de vader van Bo was, want toen ik achteraf ging nadenken over het boek. Er werden gedurende het boek wel aanwijzingen en hints gegeven. Maar deze verklapte het antwoord tijdens het lezen niet, daarom was ik toch wel verrast over wie de vader van Bo was. Verder vond ik de manier van schrijven ook fijn om te lezen, het verhaal was geschreven in het perspectief van Armin, zo wist je precies wat hij dacht en vond. Zo leerde je Armin als persoon ook beter kennen. Het boek is geschreven in verschillende hoofdstukken. In elk nieuw hoofdstuk verschijnt er een nieuw onderwerp met weer een nieuwe periode in het leven van Armin. Ik zou het boek aanraden aan andere lezers, puur omdat het boek je steeds nieuwsgieriger maakt en het slot van het boek je totaal verrast.

1 reactie op “De passievrucht

  1. Hele duidelijke samenvatting, belangrijkste punten zitten erin. Je mening is heel uitgebreid, weet precies hoe je erover denkt en wat je ervan vind, heel goed!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>