Latino King

Titel: Latino King

Auteur: Bibi Dumontak

Het verhaal:

Het verhaal gaat over de 18-jarige Castel die samen met zijn moeder en hond woont in een flat in Rotterdam. Op jonge leeftijd komt Castel in aanraking met de drugswereld, en komt hij erachter dat er veel geld te verdienen is in de drugswereld. Castel doet het goed en weet zo steeds belangrijker te worden en hogerop te komen. Wanneer hem een opdracht word aangeboden, neemt hij die aan. Hij moet drugs gaan smokkelen naar Venezuela. Na zijn tripje naar Venezuela raakt zijn geld snel op, om weer snel geld te verdienen besluit hij de opdracht smokkelen naar de Dominicaanse Republiek aan te nemen. Achteraf bleek dit een van Castel zijn domste keuzes, Castel word op het luchthaven van de Dominicaanse opgepakt voor het smokkelen van een kilo cocaine. Castel wordt al snel in een van de slechtste gevangenissen van de Dominicaanse Republiek geplaatst, namelijk gevangenis La Victoria. Hier leeft Castel een smerig leven en hij is het al snel zat. Samen met zijn moeder doet hij er alles aan om weg te komen van die plek. Samen met behulp van een advocaat lukt het Castel zijn moeder om hem over te plaatsen naar een andere gevangenis waar het Castel allemaal een stuk makkelijker word. Door een tatoeage op zijn lichaam word hij snel erkent in een bende ‘The Kings’.

Castel heeft altijd al last gehad van zijn lies, maar daar trok hij zich in de gevangenis niks van aan. Als hij op een dag bij de dokter komt, blijkt het toch allenmaal wat erger te zijn dan gedacht. Hij moet geopereerd worden in het ziekenhuis en daar begint de ontsnapping. Die na veel problemen en hindernissen uiteindelijk toch lukt.

Mijn mening:
Ik ben iemand die graag realistische en spannende boeken leest. Daarom vond ik Latino King ook een leuk boek om te lezen. Het verhaal was spannend en origineel. En wat het helemaal af maakte was dat het gebaseerd was op een waargebeurd verhaal. Daarnaast was het boek niet moeilijk te begrijpen door de makkelijke woordenschat, dit maakte het boek ook snel door te lezen. Zulke verhalen die dichtbij mij kunnen staan, die kunnen gebeuren bij mensen om mij heen vind ik erg interessant en mooi om te lezen. Dit verhaal kan bij vele jongeren van mijn leeftijd gebeuren. Daarom raad ik het boek ook aan, aan mijn leeftijdsgenoten. In de hoop dat ze iets leren van het verhaal.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>