Alleen maar nette mensen

Titel: Alleen maar nette mensen

Auteur: Robert Vuijsje

Het verhaal:

Het verhaal gaat over de 21-jarige jongen David, wiens afkomst Joods is maar toch ziet David eruit als een Marokkaan. David is opgegroeid in een rijke familie en woont in een huis in Amsterdam Oud-Zuid samen met zijn ouders. David heeft een hele leuke vriendengroep en een leuke vriendin. Al zijn vrienden en zijn vriendin zijn zo opgegroeid net als hij. Net en bekakt. David komt er achter dat dit leventje eigenlijk niet is wat hij wilt, hij houdt van spanning en avontuur. De nette en beschaafde Joodse David komt erachter dat hij zijn spanning en avontuur vind in lekkere stevige negerinnen. Deze vrouwen komt hij tegen in de Bijlmer van Amsterdam en later in het boek ook in Amerika. Wanneer hij terug komt uit Amerika, is David in de war en wilt hij terug naar zijn bekakte oude vriendin Naomi. Die wel verder gegaan is met haar leven en die nu een relatie heeft met David zijn vriend Daan.

In het boek probeert David er achter te komen wie hij is en waar hij thuis hoort.

Mijn mening:

Ik ben begonnen aan dit boek omdat ik de film ook gezien had. Ik ben iemand die films en boeken graag met elkaar vergelijkt. Het boek is heel anders dan de film. In de film komt het stuk van David zijn reis naar America helemaal niet voor. En daarom heb ik ook meer genoten van het boek dan van de film. Zelf ben ik ook begonnen aan het boek omdat er heel veel ophef op televisie van was en ook over de film. Omdat ik zelf ook van Surinaamse afkomst ben, trok het verhaal mij best wel aan. Mijn mening over het boek is verschillend. Ik vind het een erg leuk boek om te lezen, het boek kent veel humor. Alleen is het beeld van de negerinnen een beetje TE. Niet iedere negerin loopt er zo bij als hoe sommige nergerinnen er in de Bijlmer bij lopen. Maar zelf neem ik het boek niet al te serieus. Naast dit alles vond ik het wel een makkelijk boek om te lezen, een boek met een leuke verhaallijn en een boek dat veel humor kent. Ik had plezier in het lezen van dit boek.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>