De eetclub

Titel: De eetclub

Auteur: Saskia Noort

Het verhaal:

Het verhaal gaat over een ‘eetclub’, een vriendengroep dat bestaat uit vijf verschillende koppels. De vijf koppels zijn de hoofdpersonen in het boek, maar wordt vanuit Karen (1 van de vijf vrouwen) haar perspectief geschreven. Karen is een vrouw die samen met haar man Michel en hun twee kinderen vanuit het drukke stadje Amsterdam naar een rustig dorpje verhuizen. Hier beginnen ze hun leven opnieuw. In de eerste twee jaren dat ze in het dorpje wonen weet niemand van hun bestaan. Totdat Karen op een dag Hanneke leert kennen die Karen vervolgens aan drie andere vriendinnen leert kennen. Dit was het ontstaan van de eetclub. De vriendengroep leidt een leuk en rijk leven totdat de groep op een dag iets vreselijks meemaakt. Op een nacht is er een brand ontstaan in het huis van Babette en Evert. Babette en haar twee zonen lukt het om te vluchten uit de brand, maar voor Evert is het te laat. Iedereen heeft het er zwaar mee, maar probeert elkaar te helpen. Babette trekt voorlopig in bij Karen. Op de avond van de begrafenis van Evert, zitten de vrienden bij elkaar om het allemaal te verwerken. Hanneke die is het op dat moment helemaal zat en vertrekt naar een hotel in Amsterdam zonder dat iemand het wist. Hanneke wordt de volgende dag gevonden bij het hotel, nadat ze is gevallen van het balkon. Na een tijd in coma hebben gelegen, geeft Hanneke het op. Karen die kan het niet geloven en gaat op onderzoek uit, het is niet mogelijk dat Hanneke zelfmoord heeft gepleegd. De vriendenclub dreigt uit elkaar te vallen, de band met elkaar wordt steeds slechter. Aan het eind van het verhaal wordt het duidelijk dat Babette haar eigen man Evert heeft vermoord omdat ze verliefd was op de man van Patricia. En ze heeft Hanneke ook vermoord omdat zij wist van Babette haar moord op Evert. Karen die weet hier alles van, en Babette wilt Karen ook vermoorden. Maar deze poging mislukt.

Mijn mening:

Het boek de eetclub vond ik er een erg leuk boek om te lezen. In het boek gebeurde leuke dingen, verdrietige dingen, grappige dingen. Dat maakte het boek leuk om te lezen. Het boek was in verschillende hoofdstukken te lezen. Sommige hoofdstukken waren in het heden, maar veel hoofdstukken waren ook flashbacks van Karen. Dit maakte het soms wel even lastig, maar ik kon aan de hoofdstukken al wel snel merken of het een flashback was of niet. Ik raad het iedereen aan om te lezen, ik zelf vond het een heel leuk boek. En persoonlijk zou ik later ook wel zo’n leuk leventje willen leiden, alleen dan zonder de verdrietige momenten. Ik vond dat de schrijfster goed over het verhaal heeft nagedacht en er uiteindelijk een mooi geschreven boek van heeft gemaakt!

1 reactie op “De eetclub

  1. Heel goed gedaan. Ik vind het leuk dat je een korte samenvatting hebt gegeven,
    maar ook een stukje hebt gemaakt met je mening erin.
    Verder is het ook goed, omdat je hebt omschreven hoe het boek is opgebouwd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>