UP

UP is het vervolg op PAAZ. In PAAZ was al te lezen hoe Emma terecht kwam in de psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis. Uiteindelijk ging het erg goed met haar en ze zou spoedig naar huis mogen. Er was alleen één probleem. Emma had  pillen opgespaard om een einde aan haar leven te maken.  Toen ze dit tegen een inval-psychiater vertelde, ging alles mis. In UP volg je dan ook hoe ze hier weer terugkeert.  Emma is jong en getalenteerd. Bij haar terugkeer op de PAAZ krijgt ze dan ook een heftige diagnose, ze is manisch depressief.

Terwijl Emma op zoek gaat naar een verklaring, raakt ze langzaam maar zeker verstrikt in de wonderlijke wereld van pillen, psychiaters en patiënten. Hoeveel last mag je als psychiatrisch patiënt je omgeving bezorgen? Waar loopt de grens tussen problemen bespreken en anderen ermee chanteren? Dit boek geeft een weerspiegeling van het leven in een psychiatrische afdeling. Het geeft details van bijvoorbeeld de tuindeur die helemaal kapot is, hiermee wordt duidelijk gemaakt dat het in slechte staat is.

Het boek is vlot geschreven en er is veel humor in verwerkt, dit sprak mij dan ook aan. Het is een gemakkelijk boek om te lezen waardoor je snel in het verhaal zit.

Mijn aandacht werd bij het eerste boek getrokken omdat het een autobiografisch boek is. Het tweede deel sprak mij aan doordat ik wilde weten hoe het verder was gegaan met Emma.

Want bestaan Happy Ends wel in boeken?

UP heeft mijn verwachtingen helemaal waargemaakt.  Dit boek is een echte aanrader als je houdt van boeken met diepgang  en die toch vlot zijn geschreven. Het is wel handig als je het eerste deel hebt gelezen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>