Rituelen

Dit boek trok voor het eerst mijn aandacht op lezen voor de lijst.Ik was opzoek naar een boek met een bijzonder verhaal en deze titel sprak mij direct aan.

Het boek gaat over Inni Wintrop. Hij is een man die niet echt één baan had. Hij ontmoette zijn droomvrouw, Zita. Deze relatie loopt stuk doordat Inni nog niet klaar is voor een grote verandering, Zita was namelijk zwanger. Dit is dan ook al een duidelijk teken van de rituelen in dit boek. Inni leeft volgens een vast patroon en vindt zulke grote veranderingen opeens dan ook niet fijn.

Doormiddel van drie verschillende delen wordt het verhaal van zijn leven verteld.  In het begin vond ik deze indeling best lastig, aangezien de delen niet in chronologische volgorde verteld werden.  Maar uiteindelijk was het allemaal duidelijk en viel het op zijn plek.

Het boek is op een mooie manier geschreven. Het heeft genoeg details, maar niet teveel waardoor het langdradig zou kunnen worden. Iets dat mij ook aantrok van dit boek is het psychische aspect. Net zoals in UP komen er psychische ‘problemen’ naar voren. Taads bijvoorbeeld heeft extreem veel rituelen. Deze rituelen variëren van een vast tijdstip hebben om te eten tot visite wegsturen omdat het tijd is om te lezen. Dit vond ik interessant om te lezen met de gedachtes van deze personen erbij.

Dit boek is een aanrader als je een boek kan waarderen  met een bijzonder onderwerp en waar je soms wel twee keer bij moet nadenken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>